„БДЖ - Пътнически превози ЕООД и „Алстом отчетоха напредъка по

...
„БДЖ - Пътнически превози ЕООД и „Алстом отчетоха напредъка по
Коментари Харесай

БДЖ и Алстом отчетоха напредъка по проекта за поддръжка на мотрисните влакове

„ БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД и „ Алстом " регистрираха напредъка по плана за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ. През декември 2019 година двете сдружения подписаха петгодишен контракт за поддръжка на 46 мотрисни влака. Обхватът на контракта включва цялостна настояща поддръжка, както и главен ремонт на 22 дизелови и 24 електрически мотриси.

Въпреки зародилите непредвидени усложнения и закъсненията в периодите за осъществяване, породени от световната пандемия, планът напредна доста през последните месеци: три депа бяха осъвременени, 26 мотрисни влака сега са в употреба и се поставят старания за възстановяване на положението на мотрисите, които не са в придвижване, с цел да бъдат включени в осъществяването на ежедневния график за придвижването на влаковете.

От месец май до септември три депа, в София, Варна и Пловдив, претърпяха огромна рационализация. В тях бяха вложени над 1 млн. лева, с цел да бъдат готови и оборудвани за осъществяване на действия по ремонт и поддръжка на мотрисните влакове. Вече повече от 50 души на цялостен работен ден са непрекъснато ангажирани в тази активност. Очаква се броят им да нарасне във етапа на главен ремонт, което основава опция за обезпечаване на нови работни места в България, защото „ Алстом " отваря офис в София и работи с локални снабдители.

„ Въпреки непредвидените закъснения, породени от международната санитарна рецесия, преодоляхме първичните усложнения и имаме удоволствието да отчетем добър прогрес пред необятната общност и нашите клиенти. Мотрисните влакове ще възвърнат положителното си техническо положение и напъните за тяхното възобновяване ще разрешат безвредна употреба през идващите 10 години ", бяха думите на шефа на „ БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД Любен Нанов при отбелязването на напредъка на активността по ремонта на мотрисните влакове.

„ Стартирането на този план по време на световна пандемия беше ненадейно предизвикателство, с което „ Алстом " се оправя с помощта на екипните старания положени от румънски екип от специалисти, български чиновници, както и голям брой локални снабдители, които работят непрекъснато за триумфа на този план ", съобщи Габриел Станчу, изпълнителен шеф на „ Алстом " за Румъния, България и Република Молдова. „ Развихме и ще продължим да развиваме локални партньорства, с цел да осигурим доставката на аварийните елементи, нужни за поддръжката на мотрисите. ", добави той.

„ Нашите екипи работят за възстановяване на оборудванията, като дават съвременно съоръжение и практики за поддръжка, с цел да понижат времето за престой на съществуващия преносим състав. Искаме да сме сигурни, че депата ще работят дейно, с цел да обезпечават всекидневно повече влакове в употреба ", изясни Давид Лоран, шеф обслужване в „ Алстом " за Централна и Източна Европа.

За тази цел сега екипът по поддръжката работи за стартирането в придвижване на четири дизелови мотриси, от общо шестте планувани в контракта, които са трайно отвън употреба. Те ще бъдат още веднъж в употреба през идващите месеци след осъществен главен ремонт.

Освен това се работи върху възстановяване на системите за ползване на сила и изискванията за пътешестване на клиентите в електрическите мотриси (ЕМВ). Един първообраз на ЕМВ се модернизира в хранилище София с спомагателни функционалности като безжичен интернет за пасажерите и цялостна система за осветяване, употребяваща LED технологии. Тази стратегия за рационализация ще обхване целия парк, а по-късно ще бъде надградена с спомагателни новаторски функционалности, като да вземем за пример пътнически осведомителни системи и нови екрани на пултовете за ръководство на машинистите.

Подготвя се и програмата за главен ремонт за всички 46 мотриси, която да бъде въведена в режим на осъществяване от първото тримесечие на 2021 година

В своя 35 годишен опит, компанията е изпълнила над 100 плана за поддръжка на железопътен преносим състав в 30 страни. Текущите и бъдещите контракти за техническо обслужване обгръщат над 13 000 единици, като в 20% от плановете влаковете, поддържани от " Алстом ", не са лично произвеждане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР