БДЖ - Пътнически превози е все по-близо до закупуването на

...
БДЖ - Пътнически превози е все по-близо до закупуването на
Коментари Харесай

БДЖ купува 76 вагона от Deutsche Bahn: означава ли това високоскоростни влакове

БДЖ - Пътнически транспорти " е все по-близо до закупуването на вагони втора ръка от немските железници Deutsche Bahn. Както Money.bg писа при започване на януари, българските железници договарят за над 50 вагона от Германия.

Сега БДЖ започва процедура за договаряне, като от нея излиза наяве, че ще бъдат закупени 76 вагона с обща стойност от над 29,7 милиона лв. без Данък добавена стойност. Ще бъдат закупени общо 66 второкласни вагона, като 6 от тях са оборудвани за транспорт на трудно-подвижни лица. Останалите 10 вагона са вид бистра.
 Снимка 527175
Deutsche Bahn предлага цена от €200 000 без Данък добавена стойност за един пътнически вагон.

" Целта е промяна на БДЖ, която би трябвало да докара до осъвременен преносим състав на европейско равнище ", обявиха за Money.bg от държавните ни железници.

" БДЖ-Товарни транспорти " е на загуба от над 8,7 млн. лева за предходната година

Влошеният финансов резултат се дължи главно на понижените доходи

По информация на Money.bg, след 15 март ще се направят  стъпки към формалното сключване на контракта сред българското сдружението и немските железници.

Означават ли модерните вагони високоскоростни български влакове?

За жал, късият отговор на този въпрос е не. Новите немски машини са мощни, осъвременени са и до неотдавна са били в употреба от Deutsche Bahn по линиите " Intercity ". Подвижният им състав е за скорост до 200 км/ч, само че тази скорост няма по какъв начин да бъде развивана в България.

Прчината е в инфраструктурата на железопътните линии у нас, които към момета мъчно разрешават повдигането на повече от 90-100 км/ч.

Добрата вест е, че въпреки всичко посредством доставката от Германия БДЖ ще модернизира над 20% от преносимия си състав, употребен сега, който е на възраст от над 40 години.
 БДЖ желае да закупи 70 немски влака втора ръка от Deutsche Bahn, разрастващи 200 км/ч
БДЖ желае да закупи 70 немски влака втора ръка от Deutsche Bahn, разрастващи 200 км/ч

Новината идва след неуспеха на договорката с китайските двуетажни влакове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР