БДЖ оказва пълно съдействие за превозването на контейнери за настаняване

...
БДЖ оказва пълно съдействие за превозването на контейнери за настаняване
Коментари Харесай

БДЖ помага с транпорта на контейнери за настаняване на хора в Турция

БДЖ оказва цялостно подпомагане за превозването на контейнери за настаняване на хора, останали без дом след земетресенията в Турция. Това съобщи служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев на среща с посланика на Турция Айлин Секизкьок през днешния ден. В първия стадий от превозването на контейнерите ще бъде употребен интермодален превоз за доставка на 70-80 структури, оповестиха от отрасловото министерство.

Айлин Секизкьок изрази признателност страната ни, доброволците и донорите за съчувствието към потърпевшите от естественото злополучие и за оказаната помощ през последните 15 дни.

Алексиев пък осведоми, че на граничния пункт " Капитан Андреево " следва да бъдат пуснати в употреба нови трасета за хладилни камиони. Целта е те в допълнение да допринесат за облекчение на прекосяването на хранителни артикули през границата. " Основен приоритет за нас е понижаване на времето за прекосяване на стоките през граничния пункт ", увери Христо Алексиев. Той изрази и вяра скоро да бъде подписан меморандум за нов железопътен граничен пункт сред Ямбол и Одрин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР