БДЖ купува 70 модернизирани вагона германския железопътен оператор Deutsche Bahn.С

...
БДЖ купува 70 модернизирани вагона германския железопътен оператор Deutsche Bahn.С
Коментари Харесай

БДЖ купува 70 модернизирани вагона от Deutsche Bahn

БДЖ купува 70 осъвременени вагона немския железопътен оператор Deutsche Bahn.

С тях ще се обнови над 20% така наречен преносим състав на БДЖ, който сега е над 40-годишен.

„ Самата структура на вагоните е доста съвременна и модерна. Последната им рационализация е направена през 2014 година, а последният капитален ремонт през 2018 година, “ заяви министърът на превоза Георги Гвоздейков по bTV.

По думите му, вагоните са доста добре поддържани - " по европейските и немски условия ". Те до неотдавна са били в употреба от Deutsche Bahn по линиите “Intercity ”.

Вагоните са проектирани за придвижване със скорост до 200 км в час.

Нашите инфраструктура се модернизира и разрешава до 160 км/ч и упованията са тази композиция да редуцира времето за пътешестване с трен в страната, стана ясно от думите на министъра на превоза.

Очаква се договорката да бъде приключена доникъде на февурари, а по-късно да се провежда превозването на вагоните от Германия до България.

„ Надявам се, че на пролет ще имаме възобновени композиции. Идеята е да сложим новите вагони по дългите линии София-Бургас, София-Варна, като чакаме да понижим и времето за пътешестване, “ изясни Гвоздейков.

От думите му не стана ясно каква е цената на договорката, само че по-думите му е по-изгодно по отношение на ремонтирането на старите вагони и са " най-хубавото, което можем да получим незабавно, а не след година-две, или пет ".

От думите му стана ясно, че задачата е да създадат работещи графици, тъй че да може трен София-Бургас да идва преди рейса на по ниска цена и по този начин да ЖП превоза да стане желан.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР