БДЖ инвестира в Пътнически превози, ще да бъдат закупени нови

...
БДЖ инвестира в Пътнически превози, ще да бъдат закупени нови
Коментари Харесай

БДЖ чака нови влакове до края на мандата на правителството

БДЖ влага в " Пътнически транспорти ", ще да бъдат закупени нови мотрисни влакове на два стадия, първият стадий - 41 нови мотрисни влака и на втория стадий - 44 , разяснява пред Българска национална телевизия Владимир Владимиров, изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ ".

" Ние сме се фокусирали сега на поръчката за тези 41 мотрисни влака и за обезпечаването на нужното финансиране, с цел да се случи този план ", изясни Владимиров.

 БДЖ избавени от силата, която ръководи страната
БДЖ избавени от силата, която ръководи страната

Атакували БДЖ поради вътрешна кавга сред частни сдружения

До месец, месец и нещо ще започва процедурата, чака се в края на мандата на това държавно управление да има нови мотрисни влакове по линиите на България, счита Владимиров.

" Следващото държавно управление би трябвало да стартира да мисли за втория стадий - тези 44 мотрисни влака , с цел да може с общия състав от 85 мотрисни влака с по-добрите скорости железницата да придобие един приблизително европейски тип. А бих споделил и малко по-добър от приблизително европейския ", изясни шефът на БДЖ.

 Нагласени ли са публичните поръчки в БДЖ?
Нагласени ли са публичните поръчки в БДЖ?

БДЖ слага краен период за техническите обзор на локомотивите от осем работни часа

Владимиров разяснява и последният случай с пожар във влака София-Бургас , добави, че се работи се по всички хипотези. " Ние също имаме назначена инспекция, т.е. реализират се две инспекции - една от Министерството на превоза и една вътрешна инспекция от службите за сигурност на БДЖ "

Вагоните са ремонтирани преди 3 години , минали са през огромен фабричен ремонт, а на 6 месеца минават на техническа експертиза за електрическата апаратура, в допълнение " дребен обзор " се прави всеки ден, добави Владимиров.

 БДЖ ни успокоява: Влаковете са остарели, само че изправни
БДЖ ни успокоява: Влаковете са остарели, само че изправни

Ако не бил изправен, влакът нямало да бъде позволен да транспортира пасажери

" Това са вагони, които са на практика ремонтирани и те дават отговор на безусловно всички условия , свързани с сигурността и изискванията за придвижване по релсите на България ", разяснява още Владимиров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР