БДЖ е в окаяно състояние. Разпоредил съм на Управителния съвет

...
БДЖ е в окаяно състояние. Разпоредил съм на Управителния съвет
Коментари Харесай

Папукчийски: БДЖ е в окаяно състояние

БДЖ е в окаяно положение. Разпоредил съм на Управителния съвет и на генералния шеф на БДЖ да се подхващат незабавни ограничения за поправяне на локомотиви и вагони, които не могат да покрият 100% графика и да доведем услугата в този тип, в който би трябвало да я предоставим на жителите. Това съобщи на брифинг заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски.

Папукчийски заяви, че осъществяването на графика от началото на годината досега демонстрира извънредно тревожни положения и надлежно на осъществяване на услугата по контракта с страната за транспорт на пасажери. По думите му от началото на 2022 година са анулирани 5700 бързи и пътнически влакове, или това са повече от 12 дни, в които в България не са се движили влакове. „ Ежедневно генерираме по 1 000 – 1 800 минути забавяне на ден при осъществяване на този график “, сподели той.

Условията вътре в самите сформира са извънредно неподдържани и с извънредно неприятна хигиена, добави Папукчийски и означи, че е разпоредил на УС и на генералния шеф на БДЖ да подхващат незабавни ограничения в тази връзка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР