Бдин /Видин/ победи с 4:1 Павликени в последния кръг на

...
Бдин /Видин/ победи с 4:1 Павликени в последния кръг на
Коментари Харесай

Бдин завърши по шампионски сезона и заслужено вдигна купата

" Бдин " /Видин/ победи с 4:1 " Павликени " в последния кръг на шампионата на Северозападната Трета лига и взе реванш против този противник след загубата с 0:1 през есента.
С хеттрик се отличи централният нападател на видинчани Тома Ушагелов, а след мача футболистите и управлението на видинския клуб получиха купата и златните медали за първото място в класирането.
Мачът стартира с минута безмълвие в памет на някогашния футболист на " Бдин " Румен Руменов-Джаза.
Резултатът бе открит още в 9-ата минута, откакто Ушагелов засече с удар от въздуха центриране за 1:0. В 34-ата минута Соколов проби през центъра на терена, подаде на Валдемар Лашков, който бе изведен след двойно подаване от Ушагелов на стрелкова позиция и повиши на 2:0. Само две минути по-късно Валдемар Лашков нацели напречната греда със мощен удар от 20 метра, топката попадна във Винисиус, той откри  Ушагелов, а голмайсторът на " Бдин " направи резултата типичен. Тома Ушагелов оформи своя хеттрик минута преди края на първото полувреме след центриране на Мартин Николов.
Гостите означиха почетното си попадение в 54-ата минута. Александър Танков изненада аварийния вратар на домакините Росен Вергилов с отдалечен удар за крайното 4:1.
" Бдин " доигра срещата с гении от юношеската групировка на клуба.
След мача ръководителят на Областния съвет на БФС Иво Марков връчи златните медали и шампионската купа на футболистите на " Бдин ". Президентът на клуба Жоро Василев бе награден и със златна значка и почетна грамота от Българския футболен съюз за приноса си в развиването на най-популярния спорт.
През новия сезон " Бдин " Видин ще играе в по-горното равнище на българския футбол- Втора лига. Видинският клуб се завръща в професионалния футбол след повече от 10-годишна пауза.
" Много сме щастливи, веселя се, че цялата работа, всички старания, не бяха напразни. Изпълнихме задачата, която ни беше сложена през цялото време. Благодаря на всички момчета за това, че повярваха, че това е допустимо.  Благодаря на управлението, че постоянно беше зад нас. Благодаря на господин Жоро Василев, че ми се довери, че имах цялостна независимост да работя, очевидно има футболен усет и поради това към този момент сме във Втора лига. Тепърва обаче следва извънредно доста работа. Необходима е работа по стадиона. Имаме уверението на кмета господин Ценков, че нещата ще се случат. Предстои доста работа по селекцията, по подготовката. Изоставаме с времето, тъй като новото състезание започва след месец и половина - на 15 юли. Но имам вяра, че с упорита работа, с готовност и религия, може да се случат нещата. Целта е да се утвърдим във Втора лига, а не незабавно да се върнем и да играем мачове с Малчика, Царева морава и така нататък, с цялото ми почитание към тези тимове. Първата ни цел е да запазим нашите момчета в тима, да запазим хората, които действително реализираха този триумф. Ще търсим и нови момчета, уповавам се да имаме триумф да притеглим точните хора и да успеем да запазим тази добра атмосфера и този колектив, които бяха в основата на триумфа ", изясни играещият старши-треньор на " Бдин " Николай Цветков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР