Бдин“ /Видин/ победи дублиращия отбор на Етър“ /Велико Търново/ с

...
Бдин“ /Видин/ победи дублиращия отбор на Етър“ /Велико Търново/ с
Коментари Харесай

„Бдин“ победи дубъла на „Етър“ /Велико Търново/ в мач с три дузпи /снимки/

„ Бдин “ /Видин/ победи дублиращия тим на „ Етър “ /Велико Търново/ с 3:1 в среща от 23 кръг на Северозападната Трета лига.
Три от головете паднаха от дузпи, а съвсем през цялото първо полувреме над стадион „ Георги Бенковски “ валя пороен дъжд. Тежкият терен не разреши на двата тима да покажат бърз и техничен футбол, а головите състояние при започване на мача липсваха.
В 24-ата минута след центриране бранител на гостите игра с ръка и основният арбитър Ивайло Благоев уточни бялата точка. Точен за 1:0 бе Александър Соколов. В последната минута на първата част Кристиян Димитров можеше да изравни, само че стражът на „ Бдин “ Мартин Цветанов мазета с плонж удара му от границата на наказателното поле.
Осем минути след началото на второто полувреме Соколов бе изведен в кулоар, само че бранителят на „ Етър “ Денислав Георгиев го спъна преди да нанесе последния удар. Реферът отсъди втора дузпа за „ Бдин “, осъществена от Цветомир Тодоров за 2:0. В 63-ата минута и гостите от Велико Търново получиха право да изпълнят 11-метров углавен удар. Ерик Почански фаулира нападател на гостите в наказателното поле, а прецизен за 2:1 бе Кристиян Кънчев. Минута преди края на постоянното време Траян Димитров можеше да донесе точка за своя тим, само че ударът му от 7-8 метра бе избит от вратаря на „ Бдин “. В ответната офанзива Цветомир Тодоров и Александър Соколов се оказаха очи в очи със стража на „ Етър “ Пресиян Петков и Соколов оформи крайното 3:1.
„ Напоследък играта ни не спори. Видя се и през днешния ден, че изпитахме много усложнения, имахме проблем при основаването на положения, в разиграването на топката и доста други неща. Важното е, че взехме трите точки и оставаме в битката за първото място. На моменти сякаш мислехме повече за мача, който следва в Мездра. Леко е нарушен и подготвителният ни развой, защото групата ни състезатели е дребна. В този мач не направихме и нито една промяна, тъй като на пейката имахме единствено млади момчета. Предстоят ни две тежки гостувания- в Мездра и в Севлиево. Явно е, че първите 3-4 тима изпитват компликации при гостуванията, което може би някаква степен е и въпрос на манталитет- да си спечелим домакинските мачове, пък на открито каквото стане. Надявам се в Мездра да покажем по-добра игра. Имаме 3-4 дни да се подготвим и при добър резултат за нас още веднъж да излезем на първото място. Ако не успеем, значи не сме за там, закъдето сме се запътили “, разяснява след мача играещият треньор на „ Бдин “ Николай Цветков.
Дербито „ Локомотив “ /Мездра/ – „ Бдин “ /Видин/ е в събота, 22 април, от 17 часа. „ Железничарите “ оглавяват краткотрайното класиране с 56 точки, бдинци са на втора позиция с 55 точки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР