Бдение пред съда във Велико Търнов в памет на починалата

...
Бдение пред съда във Велико Търнов в памет на починалата
Коментари Харесай

Граждани се събраха пред съда в Търново в памет на починалата родилка от Горна Оряховица


Бдение пред съда във Велико Търнов в памет на умрялата родилка от Горна Оряховица. Близки и другари на фамилията се събраха за минута безмълвие и свещ в памет на 21-годишната Денислава.

Рядък синдром е евентуалната причина за гибелта на 21-годишната родилка от Горна Оряховица. Това стана ясно, откакто фамилията й настоя за среща с медиците от родилното поделение и управлението на лечебното заведение.

" Никой не ни е дал грам пояснение какво е станало ", сподели брачният партньор на умрялата родилка Кристиян Любенов пред БТВ.

В търсене на истината за гибелта на 21-годишната Денислава околните й през днешния ден въпреки всичко чуха една от хипотетичните аргументи.

" Става дума за синдром на десимилирана интравезална коагулация. Така наречения ДИК синдром. Това е едно положение,  което се случва извънредно рядко,  може би един път на 20 000 раждания и приключва с висока смъртност, над 50%, без значение от напъните, които се поставят ", изясни Д-р  Иван Иванов, шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски " в Горна Оряховица.

" Абсолютно никакви проблеми нямаше тя. Всичко й беше наред. Беше за обикновено раждане. Не за планувано секцио ", счита майка на умрялата – Елена Стоянова.

" Те са я мъчили 3 часа, преди да я изпратят и са звънели в търновската болница да питат какво да вършат,  вместо да я изпратят и да реагират незабавно ", съобщи Кристиян Любенов.

" Нито знаем кой е екипът, нито знаем кои са били на промяна ", сподели Стоян Стоянов, татко на умрялата родилка.

Днес, малко преди обед, фамилията към този момент беше позволено за среща с част от екипа.

Дали ще заведат правосъден иск против болничното заведение в Горна Оряховица ще решат, откакто станат ясни резултатите от инспекциите, медицинския одит и  аутопсията. Утре чакат изписването на бебето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР