Бдение и мирно шествие се проведе в памет на загиналата

...
Бдение и мирно шествие се проведе в памет на загиналата
Коментари Харесай

Стотици на бдение в памет на 22-годишната жена, загинала при катастрофа в Шумен


Бдение и спокойно шествие се организира в памет на починалата при тежка катастрофа 22-годишната жена в Шумен. Стотици се събраха на бдението с искания за обективен развой, заслужено следствие и изясненост към случая, съобщи БТВ.

Стотици се събраха на бдението пред правосъдната палата в Шумен. Те изминаха разстояние от бул. " Симеон Велики ", където се случи тежката злополука на 28 септември, при която почина 22-годишната Светомира. На 10-ия ден след случая околните на Светомира още веднъж поставиха цветя на съдбовното място.

„ Очакваме единствено едно, държавните органи да доближат до този миг да си свършат позитивно техните отговорности, да донесат в нашето семейство, удовлетворението което ни е нужно и все и да си получи заслуженото “, каза Анатолий Станчев, татко на Светомира.

Семейството упорства за обективен развой на случая, при който 18-годишният Жечко Кюркчиев блъсна съдбовно с джипа си колата на Светомира.

При полевия тест, тестът на момчето сподели приложимост на наркотици, а дни по-късно резултатите от кръвния тест бяха негативни за дрога и водачът беше пуснат под домакински арест. В следствие стана ясно, че джипът му е изгорен на паркинг на Министерство на вътрешните работи.

" Каквото и да кажа, всичките цветя да сложа тук и всичките свещи да запаля, детето ми просто няма да се върне и ниkой не заслужава сходен свиреп удар ", сподели Радосвета Накева, майка на Светомира.

Адвокатът на водача отхвърли коментар. Полицията и локалното обвиняване също не разкриват условия към тежкия случай. Главният прокурор съобщи, че ще разпореди следствието на друга прокуратура.

Събралите се на бдението обявиха, че са подготвени да стигнат и до митинги. В началото на идната седмица следва ново съвещание по гледане на мярката за неотклонение на Жечко Кюркчиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР