БCП връщa нереализирания мaндaт зa cъcтaвянe нa прaвитeлcтвo нa прeзидeнтa.

...
БCП връщa нереализирания мaндaт зa cъcтaвянe нa прaвитeлcтвo нa прeзидeнтa.
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: БСП връща мандата на президента

БCП връщa неосъществения мaндaт зa cъcтaвянe нa прaвитeлcтвo нa прeзидeнтa. Това беше трети следващ, несполучлив опит да бъде образувано постоянно държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание, откакто договарянията се провалиха. Никоя от партиите в Народното събрание, като се изключи " Изправи се БГ! Ние идваме! ", не пожела да взе участие в договаряния с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за лъчение на кабинет с министър председател, който да не е партиец.

Това изправи на първо време чисто математически пред неуспех консултациите, на които " ИТН " се явиха, само че отхвърлиха поддръжка, а от " Демократична България " даже не пожелаха да беседват със соцлидерката.

Впоследствие Корнелия Нинова събра Националния съвет на партията, на който бе решено мандатът да бъде върнат на 7 септември и да не се протака до 10-15 септември, каквато концепция в началото имаше соцръководството, с цел да бъде призната актуализацията на бюджета.

След връщането на мандата има думата президентът, който би трябвало да реши по кое време да разпусне Народното събрание и да дефинира дата за нови парламентарни избори. Едва тогава ще узнаем дали ще има избори " две в едно ", защото едната част от уравнението е известна и това е датата за президентския избор - 14 ноември. Тя бе избрана преди седмица от Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР