БЧК стартира операция за подпомагане за пострадалите от наводненията села ...

БЧК стартира операция за подпомагане за пострадалите от наводненията села

По 800 лв. за най-пострадалите след наводнението в Карловско

БЧК започва интервенция за подкрепяне за потърпевшите от наводненията села в Карловско. Тя стартира от на следващия ден, поета е от началник Николай Тодоров.

БЧК е отправил апел към Международния червен кръст, с помощта на което са отпуснати над 600 000 лева. (300 000 швейцарски франка).

С парите ще бъдат подкрепени към 400 семейства, които са най-засегнати . Помощта ще се дава в кеш или ваучер на стойност 800 лева. за избор на техника или мебелировка. Това заяви Георги Сливенски от БЧК.

Тереза Хенли, представител на Международната федерация, уточни, че се радва да помогне на потърпевшите - Над 4400 души ще получат хигиенични пакети с препарати за разчистване и стерилизация на наводнените къщи. Ще бъдат раздадени и материали за поддръжка и в учебните заведения в община Карлово.
 Кабинетът дава обещание цялостно възобновяване на наводнените села до зимата Обновена
Кабинетът дава обещание цялостно възобновяване на наводнените села до зимата

От идната седмица стартира слагането на краткотрайни мостове

Помощ има и от БЧК-България - тя се състои в одеяла, дезинфектанти, храна, вода и психо-социална поддръжка от психолози от БЧК-Пловдив, които раздават и хранителни артикули.

Ще се основат и Обществени препоръки, в които ще вземат участие представители на потърпевши и кметове, с цел да се оценят кои са най-засегнатите семейства и да бъдат заслужено подкрепени. Главният аршин за подкрепяне ще за фамилии със наранена къща, която би трябвало да бъде укрепена за зимния сезон.

На база оценка на потребностите в потърпевшите обитаеми места, до този миг, БЧК е дал 1000 спални комплекта, 1000 одеяла, повече от 15 т. минерална и изворна вода, както и храна и облекла. Осигурени бяха над 1600 л. дезинфектанти и 10 професионални изсушители за мокри пространства .

Българският Червен кръст разкри три краткотрайни пункта в селата Каравелово, Богдан и Слатина, в които се раздава храна, вода и друга филантропична помощ на хората на място. В пунктовете се оказва и първа помощ на жителите от селата и на доброволците, които оказват помощ за разчистването на вредите от наводненията. Включиха се Доброволният екип за работа при бедствия и рецесии, Младежкият спешен екип на БЧК - Пловдив, както и екипи от прилежащи области.
 Осигуряват 22 фургона за останалите без жилища след наводненията в Карловско
Осигуряват 22 фургона за останалите без жилища след наводненията в Карловско

Основен проблем пред възобновяване на вредите остава неналичието на техника

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg