БЧК постоянно проверява какво се прави в Хитрино, каза в

...
БЧК постоянно проверява какво се прави в Хитрино, каза в
Коментари Харесай

Василка Каменова от БЧК: Част от жалбите на хората в Хитрино ще бъдат удовлетворени

БЧК непрекъснато ревизира какво се прави в Хитрино, сподели в предаването " Преди всички " заместител генералният шеф на организацията Василка Каменова. От институцията направиха инспекция във връзка сигнали на поданици на селото:

БЧК не за пръв път прави инспекция на място. Там е непрестанно на терен нашата общинска организация. Освен това сме изпращали два пъти нашия вътрешен инспектор, който е направил одит върху усвояването на средствата, тъй че в действителност съответния мотив за отиването на екипа беше това, че са постъпили сигнали от жители на Хитрино, които не са удовлетворени от категорията, която им е избрана.

Каменова сподели, че някои тъжби не са били основателни:

Аз никога не би използвала думата " нарушавания ". По-скоро става дума за това, че всеки човек от време на време счита, че е задоволително добре оценено неговото положение. Ние присъствахме да съвещание на локалния Обществен съвет, където бяха прегледани тези 15 тъжби, усещането, което придобихме е, че първи членовете на локалния Обществен съвет извънредно добре познават  всеки случай поотделно и бяха оценени всички елементи, степента на постдалалост на съответната къща. Броят на членовете на семейството, възрастовия им състав, има ли деца, няма ли. Изобщо обществения статус на съответното семейство и нашето усещане е, че локалния Обществен съвет, бих споделила, много съзнателно извършва своите функционалности право локално да разпределя тези помощи, тъй че да няма напрежение измежду жителите.

Василка Каменова обаче сподели, че някои от сигналите на хората ще бъдат задоволени:
При разглеждането на жалбите, част от тези тъжби бяха задоволени и локалния Обществен съвет ще предложи на Националния публичен съвет една промяна, тъй че част от тези тъжби да бъдат задоволени и надлежно да бъдат отпуснати помощи на тези лица в по-голям размер. Част от тези тъжби не бяха задоволени с доста съответна обосновка за всеки един случай поотделно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР