БЧК изпраща помощ за пострадалите в Албания. Организацията е в

...
БЧК изпраща помощ за пострадалите в Албания. Организацията е в
Коментари Харесай

БЧК изпраща помощ за пострадалите от земетресението в Албания

БЧК изпраща помощ за потърпевшите в Албания. Организацията е в непрестанен контакт с Албанския Червен кръст /АЧК/ и с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ЧП/. Екипи на Албанския Червен кръст оказват първа помощ и психична поддръжка на потърпевшите в Дуръс и Туман, най-тежко засегнатите региони от земетресението от 6,4 по Рихтер.
То се случи малко преди 4 часа локално време. Мощният трус взе живота на 29 души, за момента потърпевши са над 650. Хоспитализирани са над 30 души, 9 от тях са в сериозно положение. Над 45 са избавените отдолу под руините на срутилите се здания в Дуръс. Премиерът Еди Рама разгласи изключително състояние.
Българското държавно управление към този момент отпусна 200 000 лв. филантропична помощ за Албания. " Не бива да ги оставяме сами и по тази причина гласуваме тези средства и имаме подготвеност с жива мощ и техника ", изясни министър-председателят Бойко Борисов при започване на сесията на кабинета.
Хуманитарната помощ, предоставена от БЧК, ще бъде превозена до Албания дружно с помощта, отпусната от българската страна.
За потребностите на потърпевшото население Българският Червен кръст дава посредством Албанския Червен кръст движимости от първа нужда от бедствения си запас, като част от тях са от взаимния катастрофален запас с Турския Червен полумесец:
Вълнени одеяла – 1000 бр.
Семейни палатки – 100 бр.
Комплекти спално долни дрехи /чаршаф, плик, калъфка/ - 1000 бр.
Възглавници – 1000 бр.
Семейни хигиенични пакети – 100 бр.
БЧК продължава да следи обстановката в Албания и при нужда е в подготвеност за следващо подкрепяне и изпращане на издирвателни екипи с кучета на Планинската избавителна работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР