БЧК – Сливен отчете дейността си на областно общо събрание,

...
БЧК – Сливен отчете дейността си на областно общо събрание,
Коментари Харесай

БЧК-Сливен отчете дейността си за изминалата година

БЧК – Сливен регистрира активността си на регионално общо заседание, което се организира по-рано през днешния ден в Зала „ Зара “. Гост на отчетното съвещание бе регионалният шеф инж. Маринчо Христов. На него участваха още ръководители и представители на държавните структури, общините, делегати и сътрудници от Сливенска област.



В приветствено слово регионалният шеф благодари на организацията за всеотдайната работа на всички червенокръстци, за тяхното сърдечно отношение към хората в потребност и за работата им с младото потомство.

Председателят на Оценка за съвместимост доктор Иван Федин изнесе регистриран отчет за активността на БЧК-Сливен, от който стана ясно, че числеността на регионалната организация през последната година се е запазила и все още тя се състои от 60 сдружения и 3 109 членове.

Въпреки провокациите и зародилите рецесии в народен и интернационален проект, както и опустошителните бедствия и военни спорове белязали 2023г., БЧК-Сливен е провел голям брой акции, ориентирани към така наречен уязвими групи, небогати фамилии, жители изпаднали в изключително тежки обстановки, както и потърпевши при ПТП деца.

За учениците в неравностойно състояние е работила още веднъж безвъзмездна столова в границите на плана “Топъл обяд “, като подобен е бил обезпечен за 40 деца от гр. Шивачево.

През миналата година Областната конструкция на БЧК за следващ път е осъществила и акция за подкрепяне на зрелостниците – сираци в партньорство с всички общински и браншови организации и доста доброволци. С присъединяване на възпитаници от разнообразни учебни заведения е извършена и благотворителна Коледна акция „ Деца оказват помощ на деца “, посредством която са обезпечени 553 коледни дарове. Развито е и положително благотворително партньорство с две огромни вериги хипермаркети. Проведени са образования по първа долекарска помощ и психосоциална поддръжка. Общо 16 255 ученика и 648 деца от четирите общини на територията на региона са минали водноспасителния най-малко. Отрядът на Планинската избавителна работа, който наброява 12 души е дал 50 наряди, като е взел участие в 2 избавителни акции, оказал е помощ на 2 души, подсигурил е 3 спортни и културни събития. Към сегашния миг клубовете на младежката организация на Оценка за съвместимост на БЧК-Сливен са 11, а техните членове-135.

По време на съвещанието, шефът на Оценка за съвместимост на БЧК доктор Моника Сярова изрази признателност и към Областна администрация Сливен за предоставеното безплатно право на прилагане на още един етаж от постройката, в която организацията и до момента развива своята активност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР