ББР трябва да се върне към основните си функции -

...
ББР трябва да се върне към основните си функции -
Коментари Харесай

Николай Маринов: “БСП за България“ се стреми да бъде първа политическа сила на предстоящите избори

ББР би трябвало да се върне към главните си функционалности - поощряване на дребния и междинния бизнес

„ Положението у нас не е розово, финансовото положение на страната също, тъй като ГЕРБ остави празна хазна. Ще се наложи идващото Народно събрание да актуализира бюджета. Стоките от първа нужда и горивата са с по-високи цени и това е осезаемо. Увеличаването на минималната работна заплата няма да реши проблемите на българите, само че ще е първа стъпка в тази посока. " Това съобщи претендентът за депутат от листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България " в 24-ти МИР София Николай Маринов в ефира на радио " Фокус ".
В предаването „ Добър ден, България " той изясни, че Българска социалистическа партия планува редица ограничения за възстановяване на финансовото положение на българите.
„ Една от ограниченията ни ще е индексация на пенсиите. Предвиждаме и индексации и нарастване на минималната работна заплата. Преразглеждане на налозите от позиция на минималния застрахователен предел, с цел да може тежестта от хората с минимални приходи да се преразпределени заслужено ", сподели още той.
Маринов разяснява и работата на Българската банка за развиване: „ Ако тя се върне към главните си функционалности и предизвиква дребният и междинен бизнес, съществуването й няма да е на вятъра ", безапелационен бе той.

Според него е по-добре, че предното държавно управление на ГЕРБ не е внесло Плана за възобновяване и развиване. Маринов съобщи, че служебното държавно управление актуализира този проект и до края на мандата си би трябвало да го внесе.
„ Не мисля, че ще изгубим, по-скоро ще спечелим, като внесем съответен и логичен проект. Крайният период на Европейски Съюз още не е изминал и комисията ще го одобри. Въпросът е той да е настоящ, да е с грижа за хората и тези 12 милиарда да бъдат отпуснати. Очаква се това да е първият транш от месец - два след утвърждението на проекта ", изясни Николай Маринов.
„ Българска социалистическа партия за България " се стреми да бъде първа политическа мощ на идните избори, а какво ще се случи ще решат гласоподавателите ", разяснява той като посочи, че едвам след изборите може да се приказва за обединения.
На финала Николай Маринов прикани хората да гласоподават за по-добър и обективен живот с №4.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР