ББР няма да се приватизира, а ще се преструктурира в

...
ББР няма да се приватизира, а ще се преструктурира в
Коментари Харесай

БСП и ИТН единни по 8 приоритета, ББР ще се преструктурира в банка на малкия бизнес

ББР няма да се приватизира, а ще се преструктурира в банка на дребния и междинния бизнес. Това е било контрактувано на срещата сред Българска социалистическа партия и " ИТН " по икономическите тематики през вчерашния ден, разгласи водачът на социалистите Корнелия Нинова на брифинг през днешния ден.

Двете обединения са се обединили страната да не се отдръпва от основни браншове, а да се ускори ролята й на регулатор. Нинова посочи, че са постигнали единодушие по общо 8 целта, на които Българска социалистическа партия е държала през годините. Сред тях са - понижаване на лицензионни режими, които са в тежест на дребните и междинни компании, да се изготви национална карта за обучение и стопанска система, за потребността от фрагменти на компаниите, за понижаване на районните разлики и основаването в бюджета за следващата година на специфичен фонд за изоставащите райони.

Левицата и партията на Слави Трифонов са се разбрали още част от налозите да остават разполагаем на общините . За мини " Марица Изток " е контрактувано идващото държавно управление да изиска от Брюксел удължение на периода до намиране на решение за служащите. Запазване на нуклеарната енергетика е също измежду тематиките, по които има единодушие.

" Изпълняваме уговорките, които поехме ", акцентира Нинова и посочи, че държат на прозрачността, по тази причина ще регистрират договарянията по цели.

Има Такъв Народ водят двустранни диалози, нямаме информация и не носим отговорност за тях, разяснява тя напрежението сред Има Такъв Народ и " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

" Какво се случва сред другите евентуални сътрудници за поддръжка на едно държавно управление не е наша работа. Нека се схванат между тях, дано седнат и да беседват ", сподели водачът на Българска социалистическа партия. Ние споделяме нашият опит. В момента България има потребност от непоклатимост и това може да бъде обещано от постоянен кабинет и парламент. Ще изчакаме състава на Министерски съвет, с цел да кажем дефинитивно. Ако нищо не се случи дефинитивно, ще отидем на избори, само че това не е положително за България ", добави тя.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

" До този миг нямаме отговор на поканите за среща към " Демократична България " и към " Изправи се БГ!Ние идваме! ", разгласи още Нинова.

Тя уточни, че през вчерашния ден са отправили писмени предложения към двете протестни обединения и чакат отговор.

" Когато " ИТН " разгласят състава на Министерския съвет - събираме Националния съвет на партия и решаваме дефинитивно поддържаме ли или не ", съобщи Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР