ББР Лизинг“, част от Групата на Българската банка за развитие,

...
ББР Лизинг“, част от Групата на Българската банка за развитие,
Коментари Харесай

ББР Лизинг подкрепя бизнеса с нови продукти с нулево самоучастие

" ББР Лизинг “, част от Групата на Българската банка за развиване, ще подкрепя бизнеса с  два нови финансови продукта - с 0% самоучастие за закупуване на транспортни средства и 5% самоучастие за машини, съоръжение и зелени вложения. Малките и междинните компании могат да аплайват за финансиране до 2 млн. евро и период на погашение до 8 години. Ресурсът се отпуска с поддръжката на Европейския съюз по стратегия InvestEU.

Средствата по направление „ Конкурентоспособност на МСП “ са предопределени за закупуване на нови и използвани индустриални машини и съоръжение, строителна и земеделска техника, товарни коли и транспортни средства.

В направление „ Устойчивост “ възможни за финансиране са планове, свързани с повишение на индустриалната енергийна успеваемост, нискоемисионна подвижност, произвеждане на сила от ВЕИ, вложения в кръгова стопанска система и стабилно потребление на материали.

От преференциалните лизингови условия могат да се възползват и компании, които покриват условията за „ стабилно дружество “ на Европейския капиталов фонд.

Микро, дребните и междинните компании могат да аплайват за финансиране до юли 2025 г.

Програмата InvestEU е самодейност на Групата на Европейска инвестиционна банка и Европейската комисия, ориентирана към стимулиране на вложенията, нововъведенията и устойчивото развиване в държавите-членки на Европейски Съюз. Компаниите могат да се възползват от облекчени условия на финансиране, по-дълги периоди на погашение и понижени условия за самоучастие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР