„Бомбардираха навсякъде“: Оцелели разказват за нападението в Карабах

...
BBC получи разкази на очевидци за инцидент с бомба в
Коментари Харесай

BBC получи разкази на очевидци за инцидент с бомба в отдалечено село в Нагорни Карабах, при който бяха убити три деца и двама възрастни хора. Азербайджан настоява, че се е съсредоточил само върху „легитимни военни цели“, но Би Би Си разговаря с една майка, която е загубила двама малки сина и е имала друг тежко ранен, в това, което оцелелите описват като „безразборна“ атака.

Sarnaghbuyr (наричано Aghbulag от Азербайджан) е село в района на Аскеран в Нагорни Карабах. Заобиколен е от гора и далеч от значими военни цели.

Зарин Казарян е била в близкия град Аскеран, когато атаката е започнала. Тя се опитваше да намери адаптирано мляко, за да нахрани най-малкия си син, Карън. Девет месеца живот под фактическа блокада означаваше недостиг на храна, гориво и отопление.

Чувайки експлозии, тя се опита да се върне у дома, но казва, че е била спряна от силен идващ огън.

Казаха й, че синът й Сейран е бил тежко ранен и откаран в болница в Степанакерт (Ханкенди), главният град на територията. Други три деца бяха евакуирани от руските миротворци. Но когато стигна до болницата, чу, че бомбите са убили двама от синовете й: осемгодишния Микаел и Нвер, който беше на 10.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg