BBC пише, че е получила гласови съобщения, в които се

...
BBC пише, че е получила гласови съобщения, в които се
Коментари Харесай

BBC слуша разговори между чеченци, подготвящи се за влизане в Украйна

BBC написа, че е получила гласови известия, в които се разисква съветската инвазия дни преди тя да се случи на процедура. Според разпознаванията на гласа приказват водачът на Чечня Рамзан Кадиров и ръководителя на Чеченската националния армия Даниил Мартинов. Те разискват по какъв начин бойците ще влязат в постройките в Украйна и каква би била реакцията на командирите, когато научат същинската цел на интервенцията.

Вчера в акаунта си в Instagram, където шефът на Чечения Рамзан Кадиров най-често предава онлайн, беше оповестено видео от центъра на Грозни, а Кадиров изнася тирада пред стотици бойци.

" Ще се възползвам от тази опция и ще дам съвет на сегашния президент Зеленски, до момента в който към момента е сегашен президент. Бързо да се обади на нашия президент, висшия главнокомандващ Владимир Владимирович Путин и да изиска опрощение ", декларира Кадиров.

Официалната цел на събитието е да покаже, че силите за сигурност от Чечения са подготвени да вземат участие във военните дейности в Украйна. Всъщност обаче част от тях от дълго време са ситуирани по-близо до Украйна, а има и доказателства, че чеченските бойци към този момент вземат участие във военни дейности. Доказателства, че чеченци се намират наоколо до границата на Украйна още средата на февруари месец са разполагаем на BBC.

С последния запис организацията се е сдобила от човек, който се е показал като някогашен помощник на съветските служби. Някои известия са изпратени от човек на име " Мартинов ", както подсказва и името на файла. Събеседникът му, също в случай че се съди по името, сякаш е мъж на име " Кадиров ".

Гласът на " Кадиров " е сходен на гласа на главата на Чечения Рамзан Кадиров. " Мартинов ", който събеседникът от време на време назовава " Даниил Василиевич ", приказва с гласа на полковник Даниил Мартинов, заместник-началник на съветската армия за Чечения: през 2020 година той попадна под глобите на Съединени американски щати дружно с главата на Чечения и съобщи, че се гордее от това решение пред държавния ефирен канал в Грозни.

Експерт от Международната асоциация по правосъдна фонетика и звучност (IAFPA) е направил разбор на файловете и заключението му е " висока степен на поддръжка на хипотезата ", че известията са записани от тях.

BBC дава и образец за техния разговор.
Мартинов: " Началник, желая незабавно да се извиня, нямахме никаква връзка, шефе, непрекъснато бяхме в региона, от който ще тръгнем с нашите елементи през границата...Напълно отработени са всички въпроси, влезнали сме във взаимоотношение с всички специфични елементи [...]. Проучихме маршрутите, които би трябвало да се пресекат, маршрута на придвижване от другата страна и непосредствено на работа в града [...] Носим със себе си подробни карти, диаграми, момчетата изследваха всичко. " Кадиров: Хвала на Аллах, че всичко е наред с теб. Молим се за вас, шанс, всичко ще бъде наред.
В тези аудио известията " Кадиров " и " Мартинов " разискват подготовката за нахлуването на частите на Чеченската национална армия в Украйна.

Разговорът удостоверява версията на американското разузнаване, че съветските сили за сигурност са се подготвяли за нахлуването в Украйна доста авансово.

Трудно е да се каже по кое време тъкмо се водят диалозите, само че в имената на файловете има дати. Веднъж " Кадиров " посочва датата на диалога и тя съответствува с посочената в името на файла.

Предполага се, че при започване на февруари, когато към момента съветските управляващи публично отхвърлят ​​всякаква подготовка за война, " Мартинов " се обажда на " Рамзан Ахматович " и оповестява, че подготвителната работа в Беларус е завършила и той се връща в Москва, откъдето лети за Смоленск, където той е част от " главната група на съветската армия с точно на тази задача. "

В началото на февруари Националната армия в действителност публично разгласи, че подразделенията на ведомството са трансферирани в западните региони на Русия - само че за присъединяване в ученията " Заслон-2022 ".

Няколко дни по-късно " Мартинов " осведоми, че преди малко е " приключил работата в Смоленск ", където е докладвал за всички " моменти ", които чакат частта му, когато тя премине границата.

" Сто % от всички дейности, които ще правим, са утвърдени и подкрепени от управлението. Днес рапортувах в детайли по какъв начин ще работят нашите елементи при отбиване на офанзива, в случай че попаднем в засада [...] Сами уредихме къде ще влизаме, кои здания, какво да вземем под надзор. "

" Мартинов " осведоми още, че от Смоленск се насочва към Брянск, където " се възнамерява да се организира разширена среща с командирите ". Отделно той твърди шефа си, че не е споделил на никого нищо, а формалната версия, която той ще изложи пред подчинените си, е, че " стартират руско-белоруски учения и по заповед на началника участваме в тези учения. "

" Мартинов " твърди, че ще даде цялата информация ден преди да влязат. Преди това той показва и че ще отиде в Москва да вземе " чисти украински SIM карти " и " специфични сателитни модеми ".

Под " ние " той има поради " подразделения на Чеченската република ".

" Добре, че всичко е наред при теб ", хвали го " Кадиров ", добавяйки " дон " към някои от думите, което е присъща специфичност на съветската тирада на главата на Чечня.

Предполага се, че седмица преди съветската инвазия " Мартинов " споделя, че задачата на интервенцията най-сетне е разкрита на необятен кръг от командири и " мнозина бяха изумени от това ".

Това той признава от диалог за Смоленск, където множеството от командирите, чули за първи път всички задания и цели, слушали опулени, едвам сдържали страстите. " Много се приказва измежду командирите, че ще имат " отказници " - такива, които ще откажат да подпишат присъединяване.

Няколко дни по-късно " Мартинов " рапортува.

" Тази вечер първата група, плюс нашата напреднала група, напредва към точка Б, в Беларус. И ние напредваме с целия си личен състав на следващия ден вечер. " В този запис " Кадиров " се движи с кола, на назад във времето свири кавказка музика, до него седи някакъв " Адам ". " Аз и Адам се приготвяме, има помощ ", майтапи се той.

Предполага се на 23 февруари " Мартинов " разгорещено оповестява: " Рамзан Ахматович, всичко е в съвършено положение при нас, всички наши строителни екипи са изцяло подготвени, чуковете са подготвени, трионите са подготвени, взеха пирони със себе си, те са изцяло заредени. И те са подготвени да изпълнят всяка задача за седем часа. "

" Аллах да даде, че строителството да приключи сполучливо, да се постави здрава основа, с цел да можете да завършите строителството ", радва се Кадиров.

Сутринта на 24 февруари Русия стартира военна интервенция в Украйна.

" Готов да осъществим всяка ваша задача, всяка ваша заповед " - по този начин " Мартинов " приключва всяко свое гласово известие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР