Базираният в САЩ адвокат на британския принц Андрю настойчиво отхвърли

...
Базираният в САЩ адвокат на британския принц Андрю настойчиво отхвърли
Коментари Харесай

Адвокатът на принц Андрю отхвърли твърденията за насилие над жена

Базираният в Съединени американски щати юрист на английския принц Андрю упорито отхвърли настояванията по гражданско дело на жена, която упрекна сина на Елизабет II, че е направил полово принуждение над нея, която е била на 17, като оспори дали въобще може да бъде заведено дело, съобщи „ Ройтерс “.

38-годишната Вирджиния Джуфре съобщи, че случаят се случил преди към две десетилетия, когато финансистът Джефри Епстийн я малтретирал полово. Принцът обаче отхвърли обвиняванията.

„ Това е безпричинно, нежизнеспособно и евентуално незаконосъобразно дело “, разгласи юристът на Андрю Бретлър по време на чуване в Окръжния съд в Манхатън. По думите му е имало съглашение за единодушие, което ищцата е сключила в предишен правосъден развой, като по неговата мощ херцогът на Йорк е освободен от всякаква евентуална отговорност.

Бретлър добави още, че Джуфре не третира вярно Андрю според английските закони и Хагската спогодба. Нейният юрист Дейвид Бойс отхвърли това изказване.

Съдия Луис Каплан насочи Бойс да предложи различни средства за отнасяне на принца и отхвърли аргумента на Бретлър, че процедурите от конвенцията от Хага би трябвало да бъдат „ изчерпани “, преди да се приложат американските.

61-годишният Андрю е другар на самоубилия се полов принудител Джефри Епстийн, който бе упрекнат в употреба на десетки девойки и дами. Принцът се отдръпна от кралските си отговорности и усети разграничаването на благотворителни и други организации от него.

Според жалбата, подадена на 9 август, той е въвлякъл Джуфре в нежелателен сексуален акт в лондонския дом на Гилейн Максуел, дългогодишна партньорка на Епстийн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР