Базираният в Сан Франциско стартъп Anthropic представи Claude 3 Haiku,

...
Базираният в Сан Франциско стартъп Anthropic представи Claude 3 Haiku,
Коментари Харесай

Новият изкуствен интелект на Anthropic обработва обемистите данни три пъти по-бързо от конкуренцията

Базираният в Сан Франциско стартъп Anthropic показа Claude 3 Haiku, най-бързия и наличен AI модел. Моделът е три пъти по-бърз от своите аналози и обработва 21 хиляди токена (~30 страници) в секунда при дължина на поръчката до 32 хиляди токена. Това ще разреши на фирмите да проучват обемисти документи, като да вземем за пример отчети и правосъдни каузи. Благодарение на машинното зрение могат да се обработват и образни данни, като да вземем за пример диаграми, графики и фотоси. Високата продуктивност в сходство с индустриалните стандарти трансформира Haiku в универсално решение за корпоративните задания.

Едно от главните преимущества на Haiku е неговата експедитивност. Моделът е три пъти по-бърз от своите аналози в множеството задания и обработва 21 000 лексеми (~30 страници текст) в секунда при дължина на поръчката до 32 000 лексеми. Тази бърза изчислителна мощност ще разреши на предприятията да проучват огромни размери документи. Например тримесечни доклади, контракти или правосъдни каузи. Haiku е съвършен и за обстановки, в които се изискват резултати без закъснение, като да вземем за пример обслужване на клиенти и отговаряне на въпроси.

В допълнение към скоростта Haiku разполага с разширени благоприятни условия за зрение, които дават опция за обработка и разбор на образни данни, като диаграми, графики и фотоси. Тази функционалност открива нови благоприятни условия за корпоративните приложения, които разчитат в огромна степен на образни материали.

Anthropic предлага гъвкаво ценообразуване, което ще разреши на фирмите да спестят средства за обработката на огромни количества данни. Така да вземем за пример инструментът може да обработи и проучва 400 каузи на Върховния съд или 2500 изображения единствено за 1 $.

При създаването си Anthropic дава приоритет на сигурността и надеждността от корпоративен клас. Компанията организира прецизни проби, с цел да сведе до най-малко риска от злонамерено извеждане и хакване на модела. Допълнителните равнища на отбрана включват непрестанно наблюдаване на системата, засилена отбрана на крайните точки, техники за несъмнено шифроване, надеждни протоколи за криптиране на данните и непоколебим надзор на достъпа за отбрана на персоналните данни.

Claude 3 Haiku е наличен посредством Anthropic API и за клиентите на Claude Pro на claude.ai. Моделът е разполагаем и в Amazon Bedrock, а скоро ще се появи и в Гугъл Cloud Vertex AI. Пускането на Haiku идва малко откакто Anthropic по-рано този месец показа фамилията модели Claude 3, което включва Claude 3 Opus и Claude 3 Sonnet. Haiku добавя триото, като дава необятна функционалност на корпоративните клиенти.

Корпоративното търсене на мощни и сигурни решения за изкуствен интелект е на извънредно високо равнище. Тъй като фирмите все по-често се обръщат към ИИ, с цел да усъвършенстват интервенциите, да подобрят работата с клиентите и да завоюват конкурентно преимущество, модели като Haiku могат да изиграят решаваща роля в приемането и мащабирането на технологиите за ИИ в другите промишлености.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР