Базираният в Обединеното кралство стартъп Ryft получи лиценз от FCA

...
Базираният в Обединеното кралство стартъп Ryft получи лиценз от FCA
Коментари Харесай

Ryft получи лиценз от FCA и се стреми да “атакува” сектора на плащанията

Базираният в Обединеното кралство стартъп Ryft получи лиценз от FCA откакто набра £1.2 милиона начално финансиране през септември.

Платформата на компанията обработва пазарни заплащания и автоматизирано насочва средствата към търговците и подтърговците на идващия работен ден. Услугата е основана на API и борави с всички аспекти на обработката на заплащанията, в това число приемане на онлайн заплащания, инспекция на търговците и делене на заплащанията въз основа на желанията на бизнеса.

Ryft има за цел да бъде по-евтина опция на и да понижи времето за изчакване на заплащанията. Получаването на въпросния лиценз разрешава на платформата да се трансформира в контролиран медиатор за осъществяване на заплащания с най-големите международни оператори.

Бизнесът е основан от Садра Хосейни и Алекс Макензи, които са разпознали пазарна празнота в бранша на микротранзакциите и бързите заплащания, откакто са основали и продали мобилно приложение за поръчки от кръчми и питейни заведения.


 


След като получи лиценза от FCA, Ryft възнамерява да разшири вътрешния си екип за сходство, с цел да улесни по-сложните заплащания, позволявайки на цифровите и пазарни B2B платформи да монетизират заплащанията на своите технологии и да посредничат в връзките с други организации без значение.

Един от създателите на компанията, Хосейни, съобщи:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР