Базираният в Ню Йорк стартъп Synchron победи Neuralink на Илън

...
Базираният в Ню Йорк стартъп Synchron победи Neuralink на Илън
Коментари Харесай

Илон Мъск закъсня: в САЩ за първи път имплантираха неврочип в човешкия мозък

Базираният в Ню Йорк стартъп Synchron победи Neuralink на Илън Мъск и стана първата американска компания, получила утвърждение за имплантиране на неврочип в човешкия мозък. Пациентът бил мощно неподвижен.

Сега благодарение на неврочип човек може да беседва в интернет, да прави онлайн покупки и да извършва други задания, написа Bloomberg.

Разположен в моторния кортекс, чипът употребява 16 електрода, с цел да следи мозъчната интензивност и да записва активирането на невроните, когато човек мисли. Силата на сигнала се усъвършенства с времето, защото устройството се слива по-дълбоко в кръвоносния съд и по-близо до невроните.

Неотдавнашната процедура беше първата, която компанията направи в Съединени американски щати, като преди този момент вгради своите устройства на четирима пациенти в Австралия.

Припомняме, Neuralink Mask работи върху доста по-малък и по-мощен имплант, който с изключение на всичко друго ще ви разреши да контролирате хормоните, да се борите с депресията и даже да накарате мозъка да работи по-ефективно. Въпреки това още през 2019 година милиардерът очакваше, че тестването върху хора ще стартира през 2020 година, само че компанията му по този начин и не получи утвърждение за тестване върху хора.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР