Базираният в Германия концерн за добив и преработка на метали

...
Базираният в Германия концерн за добив и преработка на метали
Коментари Харесай

Германските власти разследват мащабна кражба на метални суровини

Базираният в Германия тръст за рандеман и преправка на метали " Аурубис " (Aurubis) разгласи, че за следващ път е станал жертва на огромна кражба на железни първични материали, заради което няма да реализира прогнозните си доходи за тази финансова година, съобщи ДПА.

Корпорацията заяви, че по време на рутинна инспекция в нейни хранилища са открити " обилни отклонения " от количествата на складираните железни първични материали, които са били готови за преправка в Хамбург.

" Аурубис " се е обърнал към немските управляващи и по случая е почнало следствие. 

Концернът, чиято централа е в Хамбург, допуска, че е " обект на продължителна престъпна активност ". През юни " Аурубис " разкри, че в продължение на години от негови хранилища са откраднати железни първични материали, съдържащи скъпи метали, за към 20 милиона евро. 

Компанията, която е почнала изключителна инвентаризация на стоковите си ресурси от железни първични материали, не изключва вероятността, че загубите й може да доближат стотици милиони евро, показва ДПА. Поради това " Аурубис " няма да реализира прогнозните доходи преди налози в размер на сред 450 милиона евро и 550 милиона евро, планувани за финансовата година, която завършва в края на септември, показва " Файненшъл таймс ".

Групата е водещ световен снабдител на цветни метали и една от най-големите компании в света за преправка на мед.

Корпорацията " Аурубис " развива активност и в България, посредством своето дъщерно сдружение " Аурубис България ".

Компанията е един от най-големите индустриални данъкоплатци в България, със структурно значение за стопанската система на страната, напомня Българска телеграфна агенция. Основната й активност е преправянето на медни концентрати, произвеждане на рафинирана мед, записана на Лондонската железна борса като бранд " Пирдоп ", на медни аноди и вторични артикули, като сярна киселина и стоманен силикат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР