Базирани в Украйна руски въоръжени групировки обявиха, че нанасят удари

...
Базирани в Украйна руски въоръжени групировки обявиха, че нанасят удари
Коментари Харесай

Легион Свобода за Русия призова цивилните на два руски града да се евакуират

Базирани в Украйна съветски въоръжени групировки оповестиха, че нанасят удари по два огромни съветски града наоколо до украинската граница и приканиха цивилните да се изтеглят, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Принудени сме да нанесем удари по военни позиции, ситуирани в градовете Белгород и Курск ", обявиха в " Телеграм " три прокиевски бойни формирования, наречени Легион " Свобода за Русия ", " Руски доброволчески корпус " и батальон " Сибир ". " За да се избегнат жертви измежду цивилното население, призоваваме всички неотложно да се изтеглят от тези градове ", допълниха те.

Това изказване идва ден след нахлувания в граничните региони на Белгородска и Курска област, отговорност за които поеха същите групировки. Руското министерство на защитата съобщи, че както вчерашните, по този начин и днешните офанзиви са били " отблъснати ", показва Ройтерс.

Въпреки това един член на съветската териториална защита е бил погубен, а 10 цивилни са били ранени при нахлуването в Белгородска област, по думите на нейния губернатор.

Легион " Свобода за Русия ", който стои зад предходни въоръжени нахлувания в Русия, съобщи през вчерашния ден, че е завладял граничното село Тьоткино в Курска област. Тези бойци, които настояват, че са руснаци, оповестиха, че са " унищожили " съветска бронирана машина и че силите на Москва " бързо са напуснали " селото, оставяйки след себе си тежки оръжия.

В резултат на тези офанзиви съветските районни управляващи подредиха прекосяването към отдалечено образование на учебните заведения в град Курск, заяви кметът Игор Куцак.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР