Базираната във Великобритания финансова компания Revolut обяви, че ще започне

...
Базираната във Великобритания финансова компания Revolut обяви, че ще започне
Коментари Харесай

Revolut пуска потребителски кредити във втория по големина пазар в света

Базираната във Англия финансова компания Revolut разгласи, че ще стартира да дава потребителски заеми в Румъния. Северната ни съседка е вторият по величина пазар на онлайн банката в света, като клиентите в страната са над 2 милиона или 10% от потребителите по целия свят.

Клиентите на Revolut могат да аплайват за потребителски заеми непосредствено в приложението. Компанията разгласи, че ще дава заеми до 125 000 леи (25 500 евро) за няколко минути. Договорът за заем ще се подписва с дипломиран електронен автограф, а средствата се дават мигновено по сметката на клиента.

" Потребителският заем в жанр Revolut е елементарен за приемане и е доста транспарантен от позиция на разноските - единственият разход, който се начислява е лихвата. Няма такси за издаване, нито за предварително погасяване ", разяснява Габриела Симион - общоприет управител на Revolut Romania.
 Revolut ще разреши и на младежите да изпращат и получават пари
Revolut ще разреши и на младежите да изпращат и получават пари

Условието е те да са навършили 16 години

Понастоящем заемът е наличен за клиенти на Revolut с кредитна история, чийто приход може да бъде тестван онлайн.

Продуктът се предлага единствено в локалната валута RON, с закрепена рента през целия интервал на заема и оптималната дълготрайност от 60 месеца. Лихвеният % варира сред 6.99% и 15.59% според от кредитния профил на клиента.

Revolut разгласи още, че ще разреши на клиентите си да трансформират датата на месечното си погашение, да правят частични или цялостни изплащания непосредствено от приложението и да ревизират кредитния си доклад когато и да е на денонощието.

" Това е единствено началото. В близко бъдеще планираме да прибавим други евтини кредитни артикули, които ще оказват помощ на милиони румънци да ръководят ежедневните си разноски по-ефективно ", добави Габриела Симион.

Румъния е четвъртият европейски пазар, където Revolut Bank пуска своите потребителски заеми, след Полша, Литва и Ирландия. Към момента не е ясно дали тази услуга ще пристигна и в България.
 Румъния публично е вторият по величина пазар на Revolut в света
Румъния публично е вторият по величина пазар на Revolut в света

А Букурещ има най-високата централизация на консуматори в целия Европейски съюз
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР