Базираната в Швейцария MET Group завърши закупуването на 100% дял

...
Базираната в Швейцария MET Group завърши закупуването на 100% дял
Коментари Харесай

MET Group стъпва на ВЕИ пазара в Германия

Базираната в Швейцария MET Group приключи закупуването на 100% дял във фотоволтаичния план Kentzlin, създаден от Emeren Germany GmbH.

След като бъде приключена, слънчевата централа ще има конфигурирана мощ от 11.5 MWp и произвеждане на сила от почти 13 GWh годишно, което подхожда на междинното годишно ползване на 3600 немски семейства.

Разположен в провинция Мекленбург-Западна Померания, планът доближи статут на подготвен за създаване доникъде на юли. Очаква се слънчевата електроцентрала да стартира комерсиална употреба през втората половина на 2024 година

Компанията е одобрен състезател на немския пазар на природен газ и електрическа енергия. Нейното нахлуване на пазара на възобновими енергийни източници е последваща стъпка към разширение на активността ѝ в страната.

Проектът Kentzlin се вписва добре в стратегическата визия на MET за нахлуване на мощно конкурентния немски пазар за възобновими енергийни източници, както и за по-нататъшно разширение на своето портфолио от възобновими енергийни източници в цяла Европа и изключително в Западна Европа “, сподели Кристиан Хюрлиман, основен изпълнителен шеф за възобновими енергийни източници на MET Group.

Стратегията на MET Group за разширение на възобновимите енергийни източници има за цел да доближи портфолио от конфигуриран потенциал от 2 GW до 2026 година, като по този метод играе дейна роля в европейския енергиен преход.

През 2022 година MET съумя да навлезе на пазара на възобновими енергийни източници в четири нови страни с придобивания в Испания, Италия, Полша и Румъния.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР