Базираната в Северна Каролина First Citizens Bank & Trust Company

...
Базираната в Северна Каролина First Citizens Bank & Trust Company
Коментари Харесай

First Citizens ще придобие Silicon Valley Bank

Базираната в Северна Каролина First Citizens Bank & Trust Company е подготвена да придобие всички депозити и заеми на Silicon Valley Bank (SVB), съгласно изказване на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC). Съгласно съглашението 17 от досегашните клонове на SVB ще бъдат ребрандирани с логото на First Citizens Bank и ще отворят порти още през днешния ден, 27 март. Всички инвеститори на Silicon Valley Bank автоматизирано ще станат клиенти на 30-тата по величина банка в Съединени американски щати.

„ Към 10 март 2023 година SVB имаше почти 167 милиарда $ общи активи и към 119 милиарда $ общи депозити. Днешната договорка включва закупуването на към 72 милиарда $ от активите на Silicon Valley Bank, като е направена отстъпка от 16,5 милиарда $ “, се споделя в изказването на FDIC.

Приблизително 90 милиарда $ в скъпи бумаги и други активи ще останат под попечителството на федералната организация. Отчетени са и неналичия в размер на към 20 милиарда $. В допълнение, капиталът на First Citizens Bank ще бъде нараснал, като от банката ще издадат нови елементарни акции с евентуална обща стойност до 500 милиона $. Нейната централа се намира в Роли, щата Северна Каролина, и е 30-тата по величина комерсиална банка в Съединените щати. По данни на Федералния запас First Citizens има 109,2 милиарда $ активи към 31 декември 2022 година

Silicon Valley Bank се срина на 10 март, откакто клюки за сериозна ликвидна рецесия в банката провокираха всеобщо изтегляне на средства от страна на клиентите. Тогава FDIC беше назначена за синдик на към този момент банкрутиралата банка и се опита да я продаде на търг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР