Базираната в Роли, Северна Каролина First Citizens Bank & Trust

...
Базираната в Роли, Северна Каролина First Citizens Bank & Trust
Коментари Харесай

Изкупиха заемите и депозитите на Silicon Valley Bank, те ще отворят врати под ново име

Базираната в Роли, Северна Каролина First Citizens Bank & Trust Co е постигнала единодушие с Федералната организация за гарантиране на депозитите (FDIC) в Съединени американски щати за придобиване на всички депозити и заеми на изпадналата в несъстоятелност и взета под държавна настойчивост банка Silicon Valley Bank - SVB, оповестиха от регулатора.
Прочетете още
Придобиването включва покупката на към 72 милиарда $ от активите на Silicon Valley Bank с отстъпка от 16,5 милиарда $, се споделя в изказване на федеарлната организация.

При оповестяването ѝ в неплатежоспособност Федералната организация за гарантиране на депозитите оцени, че  в банката е имало дефицит на капитал в размер на 20 милиарда $, а точната сума ще стане ясна, когато завърши почналото към този момент произвеждане.

Още през днешния ден седемнадесетте някогашни клона на Silicon Valley Bank би трябвало да отворят под марката на First Citizens Bank.

Приблизително 90 милиарда $ под формата на дългови бумаги и други активи остават под попечителството на Федералната организация за гарантиране на депозитите, като това е частта от портфейла на Silicon Valley Bank, която натрупа обилни загуби след повишението на лихвите и последвалото от това пазарно обезценяване на облигациите.

First Citizens Bank има към 109 милиарда $ активи, както и депозити в размер на 89,4 милиарда $.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР