Базираната в Орегон Agility представи робот, който може да подпомогне

...
Базираната в Орегон Agility представи робот, който може да подпомогне
Коментари Харесай

Digit: Роботът, който може да революционизира логистиката

Базираната в Орегон Agility показа робот, който може да подкрепи доставките сега, който към този момент нормално изисква среща сред двама души - физическото преместване на пратката от буса на спедиторската компания до прага на получателя, съобщи Zero Hedge.

Той се споделя Digit и е основан, с цел да се оправи с трудностите, създавани от архитектурната среда - стълбища, асансьори, порти и други, които съставляват компликация за множеството стандартни роботи.

От компанията акцентират, че машината може да подвига пакет с тегло до малко над 18 кг и няма проблеми с паданията, до момента в който я придвижва - в случай че те се случат, Digit се преориентира и става самичък, акцентират от компанията.

До момента производителят е продал два прототипа на робота си на Ford Motor Company, които опитват с превозването му посредством самостоятелен бус за доставки, от който Digit носи пакети до съответните жилища.

" Толкова доста работни места са на процедура работни места за роботи - те са скучни, мръсни, рискови, могат да доведат до контузии и интервенциите се повтарят ", сподели създателят на Agility Джонатан Хърст. " С роботи като Digit човек в действителност може да усили цената на дейностите, осъществявани от другите хора. "

Самата доставка става по следния метод. В " главата " на робота са инсталирани читател на QR код и разнообразни датчици, които му разрешават да се движи и ориентира в пространството. От всички страни на кашоните са изрисувани QR кодовете с адреса на рецепиента за доставката, тъй че най-малко все още от която и страна да го хване робота, той знае къде да го занесе.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР