Базираната в Малта букмейкърска компания Unibet е новият спонсор на

...
Базираната в Малта букмейкърска компания Unibet е новият спонсор на
Коментари Харесай

Букмейкър подписа 12-годишен договор с Шведската футболна асоциация за 200 милиона долара

Базираната в Малта букмейкърска компания Unibet е новият спонсор на Шведската футболна асоциация (SEF), оповестиха двете страни. Между тях е подписан контракт за 12 години на обща стойност 200 милиона $ (1.8 милиарда шведски крони).

Unibet ще бъде формален спонсор на първите две равнища на шведския футбол, в които играят общо 32 тима.

Сделката влиза в действие от 2020 година и е сигурна за първите шест години, след което може да бъде преразгледана и от двете страни. Годишно SEF ще получава по 16.7 милиона $ от спонсора си, а 11.1 милиона ще се разпределят сред клубовете в двете лиги.

" Това е исторически договов и ние сме доста щастливи от подписването му. По този метод имаме ангажимент да развиваме шведския спорт в продължение на 20 години, а за какво не и на повече ", сподели Дерсим Силван, който е представител на групата притежател на Unibet " Киндред " за Швеция.

Договорът сред двете страни пристигна след отхвърли на досегашния спонсор Svenska Spel (местният букмейкър) да възобнови партньорството си с футболната федерация. Според генералния секретар на SEF Матс Енкист, асоциацията е намерила още по-надежден сътрудник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР