Базираната в Китай компания Moore Treads започна в петък продажбите

...
Базираната в Китай компания Moore Treads започна в петък продажбите
Коментари Харесай

Китайски производител на видео карти пуска конкурент на RTX 3060 Ti за $245

Базираната в Китай компания Moore Treads стартира в петък продажбите на най-новата си графична карта MTT S80. Тя е основана на архитектурата Chunxiao за потребителски компютри. Платката дава обещание изчислителна продуктивност, сравнима с на Nvidia. Представянето ѝ в действителни игри остава незнайно. 
Има обаче една измама.
Графичната платка MTT S80 на Moore Threads е основана на графичния процесор Chunxiao на компанията. Разполага с 4096 поточни процесора, 128 тензорни ядра, 256 текстурни единици и 256 рендерни изхода с тактова периодичност 1.80 GHz. Освен това картата носи 16 GB GDDR6 памет със скорост на трансфер на данни 14 GT/s. Свързана е с графичния процесор посредством 256-битов интерфейс (до 448 GB/s пикова пропускателна способност). 

От позиция на изчислителната продуктивност MTT S80 обезпечава до 14.4 FP32 TFLOPS. С малко под пиковата изчислителна продуктивност на GeForce RTX 3060 Ti на Nvidia (16.2 FP32 TFLOPS).

Графичният процесор се доставя с драйвери, които поддържат приложния програмен интерфейс DirectX на Microsoft, OpenGL/OpenGL ES на Khronos Group, фирмения MUSA и голям брой профилирани API. 

Moore Threads обаче намерено декларира, че поддръжката на DirectX е в начален етап и в началото се поддържат единствено 20 известни заглавия.
Такива да вземем за
Всичко за Вашата сватба
пример са Call of Duty, Crossfire, Counter-Strike, Diablo 3, League of Legends и т.н.
Засега не очаквайте доста от картата. Междувременно компанията декларира, че работи в тясно съдействие с разработчиците на Unity и Unreal Engine. Както и с дизайнерите на настоящи игри, с цел да обезпечи съгласуемост и продуктивност с двата известни енджина. 

Графичният чип Chunxiao има и кадърен видео енджин, който може да работи с кодеци AV1, H.264 и за видеоклипове с резолюция до 8K. За страдание Moore Threads не разкрива кои играчи поддържат неговото хардуерно декодиране на видео. 
Междувременно MTT S80 AIB има три DisplayPort 1.4 и един HDMI 2.1 интерфейса. 
Интересно е, че MTT S80 е първата в света потребителска графична карта с интерфейс, защото графичните процесори Ada Lovelace на Nvidia поддържат шина PCIe Gen4. AMD към момента не е разкрила интерфейса на най-новите си графични процесори RDNA 3 като цяло и Radeon RX 7900 XT и Radeon 7900 XTX в частност.
Картите се оферират единствено в пакет с дънна платка
Картата не се предлага независимо, защото е в комплект с дънната платка Asus TUF Gaming B660M-PLUS D4. Цената е $373. Ако се извади цената на дънната платка, тогава графичната
Всичко за Вашата сватба
платка ще коства $245 без Данък добавена стойност, което е относително на ниска цена, като се имат поради нейните изчислителни благоприятни условия. 

Друго, което би трябвало да се означи, е, че съгласно VideoCardz първичното стартиране на MTT S80 ще бъде доста лимитирано. Не е ясно какъв брой бройки в действителност са направени. Не е ясно и по кое време ще се появи втората партида и какъв брой огромна е тя.

Основаната през октомври 2020 година компания Moore Threads проектира графични процесори за доста приложения. Изглежда има намерение да продава продуктите си отвън Китай, за разлика от множеството си локални съперници. Ето за какво компанията прави своя MTT S80 наличен в JD.com, който доставя в целия свят. Както и работи с разработчици на известни енджини и игри, с цел да обезпечи съгласуемост със западни заглавия. 
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg