Базираната в Калифорния организация с нестопанска цел The Aerospace Corporation

...
Базираната в Калифорния организация с нестопанска цел The Aerospace Corporation
Коментари Харесай

Преобразен „космически катапулт“ може да отклонява астероиди в космоса

Базираната в Калифорния организация с нестопанска цел The Aerospace Corporation създава система за отклонение на метеорити, предопределена да се оправи с метеорити със междинен размер, които могат да нанесат съществени вреди на Земята.

Новата система ще употребява скалисти парчета на метеорит, с цел да промени траекторията му, изпращайки го надалеч от Земята.

„ Гледахме обекти с сходен размер [на метеорита Челябинск], които биха могли да се появят по време на нашия живот “, изясни Наум Меламед, началник на плана в The Aerospace Corporation, в изявление пред Gizmodo. „ И ние показахме, че можем да ги отклоним с тази система за към няколко седмици работа “.

Отклоняване на метеорити с видоизменен „ галактически катапулт “

Астероидът Челябинск провокира мощна детонация над Челябинската област в Русия през февруари 2013 година Тези типове метеорити са доста по-често срещани от солидни галактически скали, способни да унищожат град и да нанесат доста вреди.

Aerospace Corporation се въодушеви от суборбиталния ускорител на SpinLaunch за своя дизайн.

SpinLaunch неотдавна катапултира потребен товар на НАСА до огромна надморска височина, употребявайки своята система със личен механизъм за центрофуга, с цел да завърти потребни товари при 10 000 грама, преди да ги хвърли към небето. Компанията цели в последна сметка да употребява своя галактически катапулт за изстрелване на дребни спътници и потребни товари в ниска околоземна орбита единствено с дребна част от горивото, належащо за обичайно изстрелване на ракета.

Меламед споделя пред Gizmodo, че се е заел с това да разбере по какъв начин да употребява сходна система за отклонение на метеорит, ориентиран към Земята. Целта на Aerospace Corporation е да сътвори опростена, по-малка версия на суборбиталния ускорител за отклонение на метеорит.

За разлика от суборбиталния ускорител на Spinlaunch, новата версия няма да изстрелва потребни товари в космоса. Вместо това той ще бъде изстрелян в космоса, където ще се срещне с непосредствен до Земята метеорит.

Когато потребният товар доближи метеорита, центробежната система се захваща за скалата, извличайки реголит с висок скорост и го изхвърля на открито.

Методът трансформира реголита на метеорита в средство за изтласкването му от настоящия му път. Той би изхвърлил почти 9 кг реголит едновременно със скорост от 1 до 2 километра в секунда, съгласно The ​​Aerospace Corporation.

„ Като се изтласка, метеоритът ще се отдръпне и ще се отклони с малко “, споделя Меламед. „ Така че с течение на времето, като повтаряме процеса неведнъж в продължение на седмици и месеци, би трябвало да можем да отклоним метеорита “.

Използвайки този способ, Aerospace Corporation споделя, че метеорити с широчина сред 30 и 60 метра могат да бъдат отклонени за седмици, до момента в който за по-големите метеорити може да отнеме месеци.

Меламед също споделя пред Gizmodo, че системата може да се преобрази като устройство за „ копаене “ в космоса.

Тестовете ще се проведат в границите на две години

Меламед също по този начин изясни, че неговият способ би бил по-прост от метода на НАСА за отклонение на метеорити, демонстриран в нейния тест за изменение на траекторията на метеорити (DART) предходната година, при който американската галактическа организация целеустремено удари галактически транспортен съд в метеорит покрай Земята.

„ Подходът на DART съставлява удар на метеорита, а по-късно той се отклонява с един изстрел “, споделя той. „ Мисията е комплицирана, ще отнеме доста време за създаването на галактическия транспортен съд и извеждането му в космоса и няма гаранция за триумф “.

Основната разлика е, че методът на НАСА е сполучливо демонстриран. Но Aerospace Corporation е към момента в ранна фаза на разработка – тя има за цел да прави проби с първообраз на Земята в границите на две години.

Независимо дали работи или не, няма нищо неприятно в създаването на допустимо най-вече технологии за отклонение на метеорити.

Днес НАСА показва, че няма метеорити, които да съставляват опасност за Земята през идващите 100 години. Въпреки това, шепа огромни галактически камъни бяха открити в последния миг през последните години, което демонстрира, че е по-добре да бъдем в сигурност, в сравнение с да съжаляваме по-късно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР