Базираната на антитела терапия, разработвана съвместно от GlaxoSmithKline и Vir,

...
Базираната на антитела терапия, разработвана съвместно от GlaxoSmithKline и Vir,
Коментари Харесай

Съществуващ коктейл от антитела действа срещу варианта Омикрон

Базираната на антитела терапия, разработвана взаимно от GlaxoSmithKline и Vir, е ефикасна против новия. Това оповестиха от фармацевтичния колос, представени от Ройтерс.

Изследванията върху хамстери с препарата сотровимаб са посочили, че коктейлът от антитела работи против изкуствено основани вируси, които носят и разновидностите на разновидността Омикрон. „ Проследяваме деликатно всяка една разновидност, която може да съставлява интерес. Дотук установихме, че новите разновидности, присъщи за Омикрон, дотук не оказват необикновен резултат върху действието на сотровимаб “, съобщи завеждащият научния отдел на Vir Хърбърт Върджин.
Съединени американски щати заплащат 1 милиарда $ за ново лекарство против ковид
Лекарството, създадено от GSK (GlaxoSmithKline) и Vir Biotechnology, е посочило, че понижава риска от хоспитализация или гибел със 79...

От компанията организират проби и с псевдовирус, носещ всички присъщи за Омикрон разновидности, като резултатите се чакат до края на годината. Препаратът сотровимаб се закрепя към спайк протеина на вируса, като по този начин го обезврежда. Омикрон обаче провокира безпокойствие, защото има извънредно висок брой разновидности точно в този протеин. От компанията прецизираха, че са разработвали коктейла от антитела с мисъл към бъдещи разновидности, като нападат част от обвивката на вируса, която е по-слабо податлива на разновидности.

Междувременно английският регулатор утвърди сторовимаб за лекуване на ковид, като то се популяризира под комерсиалното име Xevudy. Препаратът е показан за лек до среднотежък Коронавирус, като би трябвало да се приема до петия ден от началото на признаците, като е добре да се приложи допустимо най-скоро.

Сотровимаб съставлява коктейл от антитела, които са изкуствено основани на естествените такива. Подобни артикули към този момент се оферират от Eli Lilly (LLY.N), Regeneron (REGN.O) и AstraZeneca (AZN.L). От Regeneron към този момент оповестиха, че препаратът им има понижена успеваемост против новия вид Омикрон.

Вчера стана ясно, че молекулярни, способно да се свързва с най-стабилния сектор в структурата на S-протеина на ковид и да обезврежда всички негови варианти, в това число вариацията Омикрон. 
Sanofi и GSK във крайна фаза на тествания на ваксина против COVID-19
Френският фармацевтичен колос Sanofi и английската GSK оповестиха в четвъртък началото на финалните проби на ваксина против COVID-19, с...

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР