Базел ще бъде следващият съперник на ЦСКА-София в плейофа в

...
Базел ще бъде следващият съперник на ЦСКА-София в плейофа в
Коментари Харесай

Базел показа слабости, но си уреди среща с ЦСКА-София

Базел ще бъде идващият противник на ЦСКА-София в плейофа в Лига Европа. Швейцарският гранд победи с 3:2 Анортозис в срещата сред двата отбора от 3-ия прелиминарен кръг на шампионата. Домакините поведоха с 3:0 за 21 минути и изглеждаше, че ще запишат разгромна победа, само че позволиха кипърците да върнат два гола и трябваше да треперят до края, без значение че гостите бяха останали с 10 души на терена.

Базел поведе още в 4-ата минута с попадение на Силван Видмер след центриране от фаул, а в 12-ата минута Самуеле Кампо удвои с мощен шут от към 25 метра. В 21-ата минута пък Хамбардзумян си означи автогол и преднината на домакините стана класическа.

Нещата не изглеждаха по никакъв начин добре за Анортозис, само че гостите съумяха да върнат един гол в самия завършек на първото полувреме. В 45-ата минута Бранко Връгоч вкара с шут от границата на пеналта.

В 50-ата минута обаче кипърците останаха в понижен състав, откакто Торнике Окриашвили опита да си изпроси дузпа, само че вместо това получи втори жълт и червен картон за симулация.

Дори и с 10 души на терена гостите съумяха да вкарат втори гол. Те получиха много противоречива дузпа в 66-ата минута за задържане на Гиорги Квилитала. Съдията уточни бялата точка, въпреки да се видя, че нарушаването е отвън наказателното поле. Самият Квилитала пък означи наказателния удар за 3:2.

В края и швейцарците приключиха мача с 10 души. Юлиан Вонмоос спъна противник в средата на терена и получи втори жълт и червен картон.

Все отново Базел удържа нежната си преднина и се класира за плейофа в Лига Европа, където ще срещне българския ЦСКА-София.
Лига Европа 3 кръг, четвъртък 24 септември  Базел 3:2краен резулат  Анортозис
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР