Базел съумя да нанесе поразяващ удар в края на Манчестър

...
Базел съумя да нанесе поразяващ удар в края на Манчестър
Коментари Харесай

Базел препарира Манчестър Юнайтед в края

Базел съумя да нанесе шокиращ удар в края на Манчестър Юнайтед, с цел да вземе успеха в дуела сред двата отбора в петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига в група А. Победното попадение пристигна в 90-ата минута, когато Ланс осъществя. Това беше и първо проваляне за "червените дяволи " в групата.

След този резултат Юнайтед ще би трябвало да изчака и последния си мач в групата, с цел да си подсигурява място на 1/8-финалите, а той е с ЦСКА Москва. В момента Юнайтед е водач с 12 точки, а Базел и ЦСКА Москва са на второ и трето място с 9 точки.

Юнайтед беше по-активният отбор на терена, само че по този начин и не съумя да означи попадение. В 12-ата минута удар на Лукаку беше избавен от вратаря на Базел Вацлик.

В идната минута Фелаини насочи удар, който беше спрян от защитник на домакините, а Юнайтед завоюва единствено корнер, след който нямаше заплаха за Вацлик.

Малко по-късно още веднъж Юнайтед пропусна отлична опция за попадение. В края на полувремето Фелаини нацели гредата зад Вацлик, който имаше необикновен шанс в 43-ата минута на дуела. В идната минута Марсиал оснава очи в очи с Вацлик, само че стражът на домакините се оправи в този дуел.

В 45-ата минута удар на Маркос Рохо попадна още веднъж в гредата и двата отбора се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

Домакините отвърнаха с отличен удар на Серей Дие в 51-ата минута, само че още веднъж гол нямаше. Ренато Щефен пропусна от преференциална опция да се разпише във вратата на Юнайтед. И домакините нацелиха гредата в 67-ата минута посредством Ланг, само че топката беше решила, че няма да влиза в мрежата.

В 77-ата минута Серей Дие остана очи в очи със Серхио Ромеро, само че не съумя да го преодолее, с цел да изведе Базел напред в резултата. Все отново швейцарския отбор съумя да стигне до попадение в 90-ата минута, когато Ренато Щефен откри добре в дребното наказателно поле Ланг и той промуши топката във вратата на Юнайтед.

Така в последния кръг от тази група ЦСКА Москва гостува на Манчестър Юнайтед, а Базел е посетител на Бенфика.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР