“Базел“, елиминирал ЦСКА-София в плейофите за Лигата на конференциите (ЛК),

...
“Базел“, елиминирал ЦСКА-София в плейофите за Лигата на конференциите (ЛК),
Коментари Харесай

Екзекуторът на ЦСКА-София – на полуфинал в Европа

“Базел “, отстранил ЦСКА-София в плейофите за Лигата на конференциите (ЛК), е полуфиналист в шампионата.

Швейцарците победиха като посетители с 2:1 френския „ Ница “ в продълженията и се класираха след 2:2 в първия мач. Макар домакините да поведоха в самото начало, „ Базел “ изравни в края на постоянното време, а в осмата минута на продълженията означи победния гол.

На полуфинала отборът ще срещне италианския „ Фиорентина “, който бе на ръба на сензационно отпадане.

Макар да бе спечелил с 4:1 преди седмица като посетител на полския „ Лех “, на собствен терен отборът на Флоренция явно бе решил да не си дава напън. И в 69-ата минута губеше с 0:3, което пращаше реванша в продължения. Все отново с голове в 79-ата и в 90-ата минута „ Фиорентина “ стигна до почетна загуба с 2:3 и се класира.

„ Андерлехт “, който преди два месеца отстрани „ Лудогорец “ след дузпи, отново стигна до 11-метрови удари. Но отози път тстъпи на нидерландския АЗ (Алкмаар). След 2:0 като хазаин в първия мач белгийският отбор загуби със същия резултат. При продълженията не се стигна до смяна. А при дузпите АЗ завоюва изрично с 4:1.

На полуфинала нидерландците ще срещнат британския „ Уест Хям “, който без проблеми се оправи с белгийския „ Гент “ – 4:1 в Лондон след 1:1 преди седмица.

Финалът на ЛК е на 7 юни в Прага.

„ Севиля “ против " Ювентус “ е несъмнено най-интересният полуфинал в Лига Европа.

Закъсалият в испанското състезание „ Севиля “ размаза вкъщи с 3:0 британския „ Манчестър Юнайтед “ с два гола на мароканеца Юсеф Ен-Насири и един на французина Лоик Баде. Първият мач на „ Олд Трафорд “ приключи 2:2. „ Севиля “ е рекордьор с 6 трофея във втория по мощ европейски клубен шампионат.

В Лисабон локалният „ Спортинг “ и „ Ювентус “ си размениха по един гол до 20-ата минута. Резултатът остана до края 1:1. След 1:0 преди седмица в Торино италианският гранд продължава напред.

Другият италиански тим в шампионата -  „ Рома “, победи на собствен терен нидерландския „ Фейенорд “ след продължения. След ранен гол за възпитаниците на Жозе Моуриньо гостите съумяха да изравнят, само че аржентинецът Пауло Дибала направи 2:1 в минута преди края на постоянното време. А в продълженията „ Рома “ вкара още два гола  - 4:1. Първият мач бе приключил 1:0 за „ Фейенорд “. Двата отбора играха на финала за Лигата на конференциите преди година, като завоюваха италианците.

Съперник на „ Рома “ на полуфиналите е немският „ Байер “ (Леверкузен), който победи с 4:1 като посетител белгийския „ Юнион Сен-Жилоаз “. Брюкселският отбор не оправда очакванията, откакто преди седмица приключи 1:1 в Германия.

Финалът на ЛЕ е в Будапеща на 31 май.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР