Базата съдържа географски данни за съществуваща инфраструктураМТИТС представи на операторите

...
Базата съдържа географски данни за съществуваща инфраструктураМТИТС представи на операторите
Коментари Харесай

„Единна информационна точка“ е готова за тестване

Базата съдържа географски данни за съществуваща инфраструктура

МТИТС показа на операторите на инфраструктура тестова версия на Портала „ Единна осведомителна точка “ (снимка: МТИТС)

Готова е т естова версия на ГИС-базираната платформа „ Единна осведомителна точка “, оповестиха през днешния ден от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Системата бе показана от МТИТС и изпълнителя на плана ЕСРИ България пред оператори на инфраструктура и специалисти от администрациите.

Работата по единната база данни за достъп до стотици хиляди километри инфраструктура е във фаза тестване на платформата и идни образования на потребителите, сподели Христо Христов, ръководителя на плана, финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство “.

Единната осведомителна точка съдържа географски данни за съществуваща инфраструктура. Тя обезпечава благоприятни условия за създаване на електронни съобщителни мрежи с минимални финансови разноски. Целта е да бъдат понижени и улеснени административните процедури за разполагане на мрежите и да бъде основана по-добра съгласуваност на строителните и ремонтните действия.

Базата данни обгръща пътища, летища, пристанища, жп линии, общински обекти, както и уреди и мрежи за произвеждане и систематизиране на газ, ток и топлоенергия. Порталът обезпечава обществен достъп до електронен указател за плануваните и настоящи действия за разполагане и монтаж на инфраструктура и информация за даване на права за взаимно прилагане на инфраструктура.

Порталът „ Единната осведомителна точка “ съдържа географски данни за съществуваща инфраструктура (източник: МТИТС)

Единната осведомителна точка ще предложи няколко административни услуги и ще даде опция за подаване на заявки и всички други документи към тях, нужни за издаване на позволение за създаване на физическа инфраструктура, както и за навреме приемане на информация за хода на разглеждането им от способените органи.

Предстои образование на представители на операторите, общините и институциите за работа с портала. От 265 общини единствено към 50 локални администрации са свързани със системата за несъмнено електронно връчване, което може да затрудни процеса на в началото даване на данни в портала и обновяването им, уточни Венцислав Кожухаров, специалист в Националното съдружие на общините.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР