Базата на НАТО до Ямбол ще е за 1500 души,

...
Базата на НАТО до Ямбол ще е за 1500 души,
Коментари Харесай

Вижте какво ще представлява базата на НАТО край Ямбол

Базата на НАТО до Ямбол ще е за 1500 души, най-вече италианци, само че при потребност ще поеме и повече хора. Това оповестиха военни специалисти по Нова тв.

Става дума за база за настаняване, гаражи и хранилища за техника в Кабиле на мястото на някогашната 66-а армейска ракетна бригада, където към този момент имало построени уреди.

Подробностите за базата за настаняване на бойна група на НАТО край Ямбол бяха коментирани от ген. Съби Събев, първият народен боен представител на България в НАТО, преподавателят по отбранителна сигурност доцент Георги Цветков и военният специалист Васил Данов.

Събев означи, че няма да се тръгне от нулата за позиционирането на батальона край Ямбол - там към този момент имало построени уреди, които ще се ремонтират. Мястото е отдалечено от обитаеми места, каквото е било условието преди време. Според него да се назовава това  военна база било " малко пресилено ". Инфраструктурата пък щяла да е единствено за настаняване - пространства и гаражи за предпазване на техника, " за пълностоен живот на един боен контингент ". Локацията от военна позиция е превъзходна, счита Събев.

Доброто разположение въз основата бе регистрирано и от Данов, изключително поради близостта с базата в Бургас. Основните сили на флота ще са съсредоточени там, пристанището е комфортно и това близко разстояние до Кабиле оказва помощ да се вържат сухопътните, военновъздушните и военноморските сили, счита той.

Доц. Цветков уточни, че оборудванията край Ново село са с краткотраен темперамент. Това, което се разисква, е идея за развиване на националната бойна група в България, става въпрос за създаване на непрекъсната конструкция, която да може да поема по-големи количества хора, отбрани той концепцията за инвестицията.

Събев посочи, че сега в бойната група водеща е Италия - към 700 души. " Ако тя би трябвало да нарасне до бригада, ще дойдат и други формирования, ще има и български. Откъде ще дойдат и с каква техника - никой не може да каже сигурно ", призна той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР