Базарът ще се проведе на площад Възраждане“ в Габрово, а

...
Базарът ще се проведе на площад Възраждане“ в Габрово, а
Коментари Харесай

Коледният базар на 17 декември с благотворителна инициатива за Милена Христова

Базарът ще се организира на площад „ Възраждане “ в Габрово, а зад идеята за лекуване на Милена, която е диагностицирана с тежка форма „ Сколиоза “, ще застанат със свои щандове редица обществени услуги от града: Дневен център за деца и младежи с увреждания; Дневен център за остарели хора; Център за социална поддръжка „ Вяра “; Център за социална поддръжка ИМКА; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания, Комплекс за социално-здравни услуги за деца.

Целта е да се съберат средства за комплицирана здравна намеса в Турция за освобождение на гръбначния мозък – 2 интервенции и следващи визити за контролни прегледи. Община Габрово към този момент поддържа акцията с 5000 лева, само че за жалост средствата не са задоволителни – нужната сума е 22750 евро.

Началото на базара е в 10.00 часа.

Той е и добър метод да стартираме подготовката за коледните празници. Освен дарове с идея, там ще намерите и доста хранителни артикули и деликатеси, непосредствено от дребни ферми и производители. Мед и пчелни артикули, разнообразни типове кашкавали и сирена, деликатеси от месо, виновност, сушени плодове – това е основата на всяка коледна софра.

Щипка екзотика ще внесе щандът на магазин „ Берьозка “, където ще се оферират топли пелмени, медени блатове за торта, сладка и конфитюри, плодови сокове и сиропи, сладки произведения и бонбони, лечебна козметика и други.

Ще има и коледна лотария - всеки, пазарувал от търговците на базара, ще получи талонче с номер за своята покупка. Едно от талончетата ще донесе на своя притежател цялостна торба с артикули от базара - храни, козметика и дарове.

Разбира се, не е забравена и коледната сцена. На нея ще забележим ФТА " Боженци " в 11.00 ч. и Оркестър Габрово в 12.00 часа – с цел да бъде денят ни напълно празничен и ярък.

Коледният базар се провежда от Рекламна организация „ Елмазови “ взаимно с Община Габрово.

Заповядайте, с цел да променим дружно Коледата на едно семейство и дадем началото на своята – малко по-добра, споделена и вкусна.

Дарение за идеята можете да извършите посредством банкова сметка:

BIC IORTBGSF

IBAN BG82IORT80485019777600

Титуляр Милена Иванова Христова
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР