Базар на местни екопродукти предлага пивка ракия и сладка баница

...
Базар на местни екопродукти предлага пивка ракия и сладка баница
Коментари Харесай

Базар предлага екопродукти и припомня стария габровски обичай за Сирни заговезни

Базар на локални екопродукти предлага пивка ракия и сладка баница за кумовете по остарял габровски бит, обвързван със Сирни заговезни. Инициативата "Забравени обичаи, живи усети " стартира през днешния ден в 11,00 часа пред музейната Дечкова къща, където в предишното се е състояла градската олелийня - предходник на днешния габровски карнавал. Това заяви Маргарита Стоянова, ръководител на читалище "Христо Ботев - 2008 " в село Гарван.

Базарът "Сладки заговезни " ще предложи домашни храни и екологично чисти, създадени в габровските балкански села артикули. На откритата сцена ще пеят и ще се надиграват фенове от габровските читалища. Те ще изпълнят остарели градски и национални песни. Целта е запазване на обичаите, занаятите и уменията на предците ни, изясни Стоянова.

Организатори на самодейността, подкрепена от фондация "Обществен дарителски фонд " в Габрово, са читалищата "Христо Ботев - 2008 " в село Гарван, "Св.Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски-2011 " в квартал "Падало " и "Христо Смирненски -1949 " в квартал "Русевци ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР