Байерн води с 2:1 на Севиля в първи 1/4-финален мач

...
Байерн води с 2:1 на Севиля в първи 1/4-финален мач
Коментари Харесай

Байерн с пълен обрат в Севиля, следи с Gong.bg

Байерн води с 2:1 на Севиля в първи 1/4-финален мач от Шампионската лига. Домакините откриха посредством Пабло Сарабиа в 32-ата минута, само че единствено пет по-късно Хесус Навас си осъществя автогол, с цел да направи 1:1. В 68-ата минута Тиаго Алкантара бе прецизен, с цел да направи цялостен поврат в интерес на гостите от Мюнхен.

Домакините от Севиля са без звездата си Евер Банега, който е осъден за решителния конфликт на „ Рамон Санчес Писхуан “.

Гостите от Байерн не могат да се похвалят с положителни резултати на испанска земя. „ Баварците “ изгубиха последните си пет гостувания в Испания. Статистиката на Севиля против немски отбори също е в интерес на „ андалусийците “. Испанците нямат загуба вкъщи от немски тим – седем победи и четири равенства.

Днешният мач е първият четвъртфинал за Севиля в шампионата от 1958 година.

--

Първите няколко минути на „ Санчес Писхуан “ бяха за отбора на Байерн, който съумя да стигне до няколко корнера пред вратата на Севиля, само че не и да заплаши съществено стража на домакините. Първата заплаха в мача бе основана от Матс Хумелс, който още във втората минута стреля с глава около вратата. Малко по-късно пък удар на Рибери бе блокиран от защитник на „ андалусийците “.

Постепенно мачът стартира да се изнервя и след поредност от груби влизания в средата на терена, Франк Рибери се трансформира в първи футболист, който получи жълт картон. В 15-ата минута пък Хоакин Кореа нахлу в наказателното поле, където мина през трима играчи на Байерн и се строполи на земята. Главният рефер на дуела Даниеле Орсато обаче счете, че Кореа е симулирал и го предизвести публично.

В 20-ата минута домакините пропуснаха неповторим късмет, а в антигерой за Севиля се трансформира Пабло Сарабиа. След офанзива отляво топката бе подадена в наказателното поле, къде Сарабиа бе оставен безусловно непокрит към точката на дузпата, овладя, само че макар че не бе обезпокояван от никого, стреля неопределено около вратата.

Сарабиа обаче съумя да се реваншира по най-хубавия метод за пропуща си. Само дванадесет минути по-късно точно той бе този, който изведе своите напред в резултата. Ескудеро центрира отляво в пеналта, където Сарабиа спря топката с тяло и мигновено насочи удар, който се оказа неспасяем за Улрайх. Гостите протеститраха бурно, претендирайки за игра с ръка от страна на футболиста на Севиля, само че претенциите им не бяха почетени от основния рефер. Това бе първи гол за Сарабиа в Шампионската лига този сезон.

Футболистите на Юп Хайнкес обаче дадоха отговор уместно на предизвикването. Само пет минути след откриването на резултата гостите се върнаха в мача, връщайки попадението на Севиля. След нахлуване отляво Рибери нахлу и опитва пас, само че за негов шанс топката рикошира в крайници на Хесус Навас и излъга вратаря на домакините. Сориа съумя да допре топката, само че откакто се отклони в гредата и пресече голлинията за 1:1.

Само минута преди изравнителния гол за Байерн, Юп Хайнкес трябваше да извърши насилствена промяна в състава си, откакто Артуро Видал получи контузия и отстъпи мястото си на Хамес Родригес.

СЕВИЛЯ - БАЙЕРН 1:2

1:0 Сарабиа 32',

1:1 Навас 37' авт.

1:2 Алкантара 68'

Шампионска лига, 1/4-финал (първи мач)

Севиля: Сориа, Кяер, Лангле, Йедер, Кореа, Писаро, Н‘Зонзи, Навас, Сарабиа, Ескудеро, Васкес

Байерн: Улрайх, Хумелс, Алкантара, Рибери, Видал, Боатенг, Бернат, Мартинес, Мюлер, Кимих, Левандовски

Стадион: „ Рамон Санчес Писхуан “

Съдия: Даниеле Орсато
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР