Байерн уволни старши треньора Юлиан Нагелсман, съобщи вестник Билд“. 35-годишният

...
Байерн уволни старши треньора Юлиан Нагелсман, съобщи вестник Билд“. 35-годишният
Коментари Харесай

Байерн уволни Нагелсман, ясен е наследникът му

Байерн уволни старши треньора Юлиан Нагелсман, заяви вестник „ Билд “. 35-годишният експерт застана отпред на баварския гранд през лятото на 2021 година с контракт до 2026 година. На “Алианц Арена ” той завоюва три трофея – един път Бундеслигата и два пъти Суперкупата на Германия.

Юлиан Нагелсман е бил тотално сюрпризиран от решението на борда на Байерн. Треньорът е бил на ски в Австрия с приятелката си в почивните си дни, където го заварва новината. Очаква се през днешния ден Нагелсман да дойде на клубната база, като Байерн ще излезе с публично изказване.

Той най-вероятно ще бъде сменен на поста от някогашния ментор на Борусия (Дортмунд), Пари Сен Жермен и Челси – Томас Тухел.

Първнецът на Германия се смъкна на второ място в класирането на немското състезание след проваляне с 1:2 против Байер (Леверкузен) предходната неделя. Баварците обаче победиха Пари Сен Жермен в елиминациите на Шампионската лига и ще срещнат Манчестър Сити на четвъртфиналите.

Перфектното показване на баварците в Шампионската лига и отстраняването на ПСЖ не са избавили поста на досегашния ментор. Шефовете на клуба са стигнали до извода, че
Нагелсман е виновен за изгубените точки в Бундеслигата
след подновяването на шампионата и са решили, че паузата около мачовете на националните тимове е идеалният миг за неговата промяна, като съгласно тях той не е бил индивидът, който ще изведе отбора до мечтания требъл тази година.

Според информациите е имало сериозни проблеми сред Нагелсман и управлението на баварците, а също така някои играчи към този момент не са се имали доверие на тактическите подходи на треньора. Това също е асъдействало за решението за уволнението на експерта, още повече че занапред предстоят значимите мачове за баварците през сезона – дуелът с Борусия (Дортмунд) в и мачовете с Манчестър Сити в Шампионската лига.

А повода за избора на Томас Тухел е елементарна – от управлението на Байерн от дълго време харесват наставника и методите му на работа. Той завоюва Шампионската лига с Челси през 2021 година и стигна финала предходната година с ПСЖ, изгубен точно от Байерн.

Освен всичко друго, от Байерн са се тормозили, че Тухел бързо е щял да си откри нова работа и да отпадне като алтернатива, в случай че се забавят още известно време. Треньорът беше спряган да поеме през лятото редица европейски отбори, измежду които Реал Мадрид, ПСЖ и Тотнъм.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР