Байерн спечели минимално с 1:0 при визитата си на Вердер

...
Байерн спечели минимално с 1:0 при визитата си на Вердер
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен спечели титлата в Германия за осми пореден път

Байерн завоюва минимално с 1:0 при визитата си на Вердер в мач от 32-ия кръг на немската Бундеслига и ликува с осма поредна и рекордна 30-а шампионска купа. Завърналият се в състава на баварците след изтърпяно наказване за насъбрани картони Роберт Левандовски (43) вкара победния гол и по този начин те имат 10 точки задатък на върха два кръга преди края на сезона, макар че вторият Борусия (Дортмунд) е с мач по-малко в актива си.

Гостите притиснаха домакините от Бремен в търсене на ранен гол, само че до подобен не се стигна. В средата на полувремето Кимих нацели гредата, само че страничният арбитър беше вдигнал флага за засада. Над " Везерщадион " заваля дъжд, а две минути преди почивката Боатенг асистира на Левандовски, който овладя топката на гърди и я прати във вратата. Ситуацията беше прегледана благодарение на VAR за възможна засада, само че в последна сметка голът бе зачетен. Това бе 31-и гол за поляка от началото на сезона в немския хайлайф.

През втората част в 60-ата минута Левандовски направи пропуск с глава от няколко метра, а малко по-късно Павар беше покрай гол с шут от далечна отдалеченост, само че и той не съумя. В 79-ата минута Алфонсо Дейвис си изкара втори жълт картон и бе изпъден, а баварците приключиха мача в понижен състав и в края даже потрепериха. Мануел Нойер пък се намеси уверено при удар в последната минута.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР