Байерн разби с 4:0 Шалке 04 като гост в мач

...
Байерн разби с 4:0 Шалке 04 като гост в мач
Коментари Харесай

Байерн прегази Шалке и дръпна на върха в Бундеслигата

Байерн разруши с 4:0 Шалке 04 като посетител в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора изиграха забавен мач, в който имаше куп голови положения.

Два гола за триумфа на баварците вкара Томас Мюлер (33,88). По един път се разписаха Роберт Левандовски (54) и Дейвид Алаба (90).

Така възпитаниците на Ханзи Флик събраха 42 точки и усилиха задатъка си на върха във краткотрайното класиране пред Република България Лайпциг на 7 точки. Шалке продължава да бъде на дъното със 7 пункта.

Байерн можеше да поведе още в 7-ата минута, само че рисков удар с глава на Левандовски мина над вратата. Секунди по-късно Хопи заплаши вратата на Нойер, само че гол не падна.

В 11-ата минута домакините сътвориха отлична опция за попадение, само че Нойер с блестяща интервенция с крайник мазета удара с глава на Ут.

Двата отбора продължиха да играят на високи обороти. Горетцка опита удар, след който падна в наказателното поле, само че главияте рефер Саша Щегеман реши, че няма учредения за дузпа.

В 23-ата минута Байерн получи опция да извърши директен свободен удар пред наказателното поле фронтално против вратата. Ралф Ферман избави тима си на два пъти. Първо след мощен удар на Левандовски, а по-късно и при добавката на Гнабри.

Последва по един пропуск пред двете порти на Раман и Гнабри.

В 33-ата минута Байерн поведе. Тогава Кимих центрира съвършено в наказателното поле, където Кабак изпусна Мюлер и нападателят с глава не остави шансове на вратаря.
 Снимка 515343
Източник:

В 42-ата минута гол на Гнабри бе анулиран поради засада на Сане.

Втората част стартира с гол за Байерн. В 54-ата минута Левандовски получи страховит извеждащ пас, овладя елегантно, преодоля Кабак и с удар под плонжа на Ферман вкара за 0:2. Това бе 23-и гол за поляка в Бундеслигата.

След час игра домакините можеше да се върнат в срещата, само че удар на Сердар облиза гредата от външната страна.
 Снимка 515344
Източник:

В 71-ата минута Левандовски можеше да осъществя второто си попадение в срещата, само че мерникът му изневери от доста преференциална позиция. Две минути по-късно рисков удар на Шьопф мина рисково около вратата на Нойер.

В 88-та минута баварците вкараха трети гол. Кимих центрира от корнер и Мюлер с глава се разписа за повторно в срещата.

В 90-ата минута Дейвид Алаба оформи крайния резултат. Австриецът стреля от далечна отдалеченост, Ферман не се намеси добре и топката се озова във вратата му.
 Байерн преподписва с огромен гений точно на 18-ия му рожден ден
Байерн преподписва с огромен гений точно на 18-ия му рожден ден

Джамал Мусиала остава на " Алианц Арена " в идващите 5 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР