Байерн победи Волфсбург с 2:0 у дома в мач от

...
Байерн победи Волфсбург с 2:0 у дома в мач от
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен не се затрудни с Волфсбург

Байерн победи Волфсбург с 2:0 вкъщи в мач от 2-ия кръг на Бундеслигата. Точни за триумфа на баварците бяха Джамал Мусиала (33) и Томас Мюлер (44). Два гола на Садио Мане бяха анулирани поради засади.

Баварците изиграха доста мощни минути през втората част на първото полувреме, когато вкараха и двата гола, донесли втора поредна победа на отбора в шампионата. С триумфа немският хегемон събра 6 точки и оглави класирането. „ Вълците” са с една точка.

Пореден мощен мач за Байерн изигра Джамал Мусиала. Бамби, както го назовават на „ Алианц Арена”, към този момент има 3 попадения в Бундеслигата и беше най-хубавият футболист на баварците в днешния мач.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен не се затрудни с Волфсбург
Първата добра опция за гол се откри пред гостите. В 4-ата минута Матиас Сванберг с точно центриране откри непокрития на далечната греда Кевин Вимер, чийто удар с глава беше избит в корнер от Алфонсо Дейвис. В 13-ата минута Бенжамен Павар се пребори във въздуха с Макс Арнолд след центриране от корнер и насочи удар с глава, който срещна гредата. Малко по-късно Омар Мармуш стреля над вратата от директен свободен удар.

В 20-ата минута Байерн стигна до гол, който обаче беше анулиран след намесата на ВАР. Томас Мюлер пусна към Серж Гнабри отдясно, който със страховит пас откри оставения непокрит Садио Мане, а сенегалецът от два-три метра нямаше по какъв начин да сбърка. Оказа се обаче, че нападателят е в засада и голът не беше зачетен.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен не се затрудни с Волфсбург
След половин час игра Вимер не съумя да почисти добре топката. Кълбото се озова в Марсел Забитцер, който насочи удар, само че неопределено.

В 33-ата минута баварците поведоха. Дейвис проби през центъра и откри Мюлер, при което беше фаулиран, само че основният рефер даде авантаж. Мюлер опита извеждащ пас за Джамал Мусиала, който съумя да се измъкне от двама бранители и с удар в далечния ъгъл от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

Малко по-късно Кастелс мазета топовен шут на Кимих от към 20 метра. Баварците извършиха заучено последвалия корнер, само че ударът на Гнабри беше блокиран. В 40-ата минута Мюлер върна към Кимих, който насочи удар от въздуха, само че Кастелс се оправи. Секунди по-късно Мусиала пусна отличен пас към Мане, който напредна, оправи се с Борнаув, само че си поведе дълго топката и вратарят на гостите улови.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен не се затрудни с Волфсбург
Канодата към вратата на " вълците " продължи и удари на Мусиала и Забитцер бяха блокирани от противникови играчи. Логичното се случи в 44-ата минута и Байерн стигна до втори гол. Дейвис проби отляво и центрира към Кимих, който насочи удар от границата на наказателното поле, а Томас Мюлер отклони кълбото във вратата за 2:0.

Втората част стартира с отлична интервенция на Нойер. Арнолд насочи диагонален удар, който Крузе засече, само че вратарят на Байерн съумя да избие с една ръка. Баварците дадоха отговор с рисков удар от 15 метра на Мюлер, който мина около гредата. В 57-ата минута Кастеелс се оправи след удар на Сане. От последвалия корнер Упамекано прати топката във вратата, само че бе в засада.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен не се затрудни с Волфсбург
В 69-ата минута Павар с точно центриране откри Мане на далечната греда, само че сенегалецът не съумя да насочи прекрасен удар с глава и топката мина около вратата. Две минути по-късно шут от далечна отдалеченост на Сане беше блокиран. Кълбото се озова в Мюлер, който потърси близкия ъгъл, само че след рикошет топката излезе в корнер. След неговото осъществяване се получи безредие, при което Мюлер смъкна за Мане, който насочи удар с глава, а Кастелс мазета, само че топката беше с целия си размер във вратата. След дълго разглеждане с ВАР се оказа, че сенегалецът е бил в състояние на засада.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен не се затрудни с Волфсбург
В 87-ата минута Лука Валдшмит проби през центъра и насочи удар, само че не затрудни Нойер. В добавеното време на мача Кастеелс на два пъти отрази удари на Сане и Упамекано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР