Байерн победи у дома Борусия (Дортмунд) с 2:1 в голямото

...
Байерн победи у дома Борусия (Дортмунд) с 2:1 в голямото
Коментари Харесай

Байерн изхвърли носителя на трофея Дортмунд и е на 1/4-финал

Байерн победи вкъщи Борусия (Дортмунд) с 2:1 в огромното дерби от 1/8-финалите в шампионата за Купата на Германия и изхвърли носителя на трофея от предишния сезон, класирайки се за идната фаза. Така баварците взеха реванша за отпадането си от противника на полуфиналите през предходната акция.

Шампионите започнаха без някогашния капитан на “жълто-черните ” Матс Хумелс, който се е разболял часове преди срещата. Гостите пък бяха без голмайстора си Пиер-Емерик Обамеянг, който остана отвън групата поради бедрена контузия.

Още в 3-ата минута след удар на Артуро Видал топката срещна напречната греда, а натискът на домакините продължи и пропуски от преференциални позиции направиха Хамес Родригес и Роберт Левандовски, а в 11-ата вратарят на гостите Роман Бюрки отрази мощен шут на Рибери. Секунди по-късно Никлас Зюле засече и топката след центриране и тя още веднъж се отби в напречната греда, а Жерон Боатенг (12) направи добавка с глава за 1:0.

Голът успокои домакините, които обаче продължиха да управляват събитията на терена, а гостите насочиха първия си прецизен удар едвам в 34-ата минута, когато Давид Алаба почисти пред голлинията с глава след удар на Андрий Ярмоленко.

Томас Мюлер (40) обаче удвои преднината на баварците и им даде още по-голямо успокоение преди почивката.

В началото на второто полувреме Хамес Родригес и Томас Мюлер пропуснаха да създадат задатъка на домакините типичен. В 51-ата минута вестфалци желаеха дузпа за игра с ръка на Йошуа Кимих, само че такава не бе отсъдена. Последваха пропуски на Кагава за гостите и Левандовски и Видал за домакините.

В 69-ата минута Свен Улрай избави шут на Марсел Шмелцер, само че по-късно не съумя да реагира на Андрий Ярмоленко (77), който понижи на 2:1 и върна очакванията на гостите. Те можеха да изравнят в добавеното време и да вкарат мача в продължения, само че след удар на Исак топката мина на сантиметри около вратата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР