Байерн Мюнхен загуби с 1:3 след обрат пред собствена публика

...
Байерн Мюнхен загуби с 1:3 след обрат пред собствена публика
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен допусна обрат и домакинско поражение срещу РБ Лайпциг

Байерн Мюнхен загуби с 1:3 след поврат пред лична аудитория против Република България Лайпциг в дуел от 33-ия кръг от Първа Бундеслига. Баварците към момента се намират преди всичко в класирането, само че Борусия Дортмунд може да измести " алените " и държи ориста на купата в свои ръце.

Точен удар на Серж Гнабри даде задатък за първенците в 25-ата минута на дуела на " Алианц Арена ". По-малко от пет минути по-късно Джамал Мусиала беше покрай реализирането на второ попадение за домакините, само че ударът му излезе са сантиметри в навън.

Последваха пропуснати шансове пред вратата на гранда от Мюнхен посредством Дани Олмо, Доминик Собослай и Кристофър Нкунку, до момента в който в другото наказателно поле Кингсли Коман също беше неакуратен при опита си да се разпише.

През втората част " алените бикове " играха по-силно и доближиха до поврат. Конрад Лаймер стреля мощно под напречната греда в 65-ата минута след бърза контра, изравнявайки резултата. Осем минути по-късно Бенжамен Павар извърши нарушаване в наказателното поле и Нкунку беше прецизен при отсъдената дузпа.

Силната игра на гостите продължи и те доближиха до още един 11-метров углавен удар след фаул на Нусаир Мазрауи. Доминик Собослай оформи крайното 3:1 след още едно тъкмо осъществяване на дузпа.

До края Лайпциг изпусна да осъществя още попадения във вратата, защитавана от Ян Зомер.

" Биковете " са на трето място в класирането в Първа Бундеслига с актив от 63 точки. Лидерът Байерн е с 68, само че Дортмунд може да се окаже преди всичко кръг преди края на сезона, в случай че на следващия ден победи Аугсбург. " Жълто-черните " имат точка по-малко от баварците.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР