Байерн (Мюнхен) срази с 3:1 като Борусия (Дортмунд) в дербито

...
Байерн (Мюнхен) срази с 3:1 като Борусия (Дортмунд) в дербито
Коментари Харесай

Байерн срази Борусия и показа кой командва парада в Германия

Байерн (Мюнхен) съкруши с 3:1 като Борусия (Дортмунд) в дербито на 11-ия кръг на Бундеслигата и ясно сподели, че и през този сезон ще бъде главният любимец за купата в Германия. Отборът на Юп Хайнкес не остави и за момент подозрение в превъзходтсвото си над противника и само може да съжалява, че не се поздрави с по-изразителен триумф.

Двата отбора се втурнаха в офанзиви още от първата минута и разумно първото попадение в мача не закъсня. В 17-ата минута Ариен Робен даде преднина за гостите с удар в десния ъгъл на Роман Бюрки.

Последваха куп забавни обстановки пред двете порти, като при една от тях Андрий Ярмоленко от Борусия остана самичък против стража на гостите Улрайх, само че пропусна.

В 37-ата минута Байерн нанесе своя втори удар в мача. Точен бе Робърт Левандовски, който засече центриране на Кимих и удвои.

След почивката головите обстановки понижиха доста. Първата такава се откри пред Левандовски, само че полякът пропусна да се разпише самичък против Бюрки. В 67-ата минута Байерн стигна до трети гол.  Алаба центрира отляво, след което нито Левандовски, нито Хамес съумяха да допрян топката, само че тя въпреки всичко влетя във вратата на домакините.

До края Барта вкара почетно за домакините в 87-ата минута, а в добавеното време Гонсало Кастро за малко да се разпише още един път.

Във краткотрайното класиране Байерн е водач с актив от 26 точки, следва от Република България (Лайпциг) с 22. Борусия (Дортмунд) заема 3-ото място с 20 пункта. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР